Gård i Östra Frölunda - 7 ha

Mycket vackert belägen gård i Ätrans dalgång med närhet till Vitasjön och dess badplats. Bostadshuset är högt beläget vilket ger sol från tidig morgon till sen kväll. Idyllisk gårdsbild med gårdsplan mellan bostad och ladugård och vackra hagmarker med stora ädellövträd. Ostört läge i slutet av vägen. Här bor man mitt i naturen med goda möjligheter till mindre djurhållning och på bekvämt gång och cykelavstånd till Vitasjön.

Fakta

Pris:
2 350 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
SVENLJUNGA ÄNGASJÖ 2:7
Adress
Ängasjö 2
Ort
Östra Frölunda
Boarea / Biarea
169 m2 / 125 m2
Areal
7.2 ha
Driftskostnad bostad
36 095 kr

Ekonomi

Pris:
2 350 000 kr Högstbjudande
Sista buddag
Måndag 27 maj
Kostnader bostad
(SEK / år)
Vatten/avlopp
645 kr
Sophämtning
3 220 kr
Samfällighet
300 kr
El
21 610 kr
Försäkring
7 140 kr
Fiber
3 180 kr
Totalt
36 095 kr
Pantbrev
0

Byggnader

Bostadshus

Bostadsbyggnad som är uppför 1954 med en stomme och fasad av trä. Fasaden är målad för ca 5 år sedan. 2-glasfönster. Tak som är belagt med betongpannor 2002. Uppvärmning sker via vattenburet system med en jordvärmeanläggning som är ca 8 år. Under år 2010 anlades ett nytt avlopp bestående av trekammarbrunn med infiltration. Gårdens vattenförsörjning sker via en djupborrad brunn som har försetts med ny pump som är nedsänkt i brunnen. Fiber finns indraget i bostaden via Södra Kinds fiberförening.

Entréplan Stort kök med grå köksinredning. Lantlig pärlspont på väggarna. Spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Rymligt vardagsrum med vacker ekparkett. Utrymme för matplats samt soffgrupp. Sovrum med laminatgolv och en öppen spis. Två ingångar på entréplan. En finingång på mitten av husets långsida samt en vardagsingång på kortsidan intill köket. Badrum med våtrumsmatta. Dubbeltvättställ, badkar och wc. I anslutning till badrummet finns ett utrymme som är tänkt att rymma en bastu, men renoveringen är endast påbörjad. Sovrum i anslutning till finingången med garderober.

Övervåning Möblerbar hall. Sovrum med snedtak. Här kan väggen tas bort för att göra hallen större. 2 sovrum med matta på golven. Klädkammare och förråd finns i kattvindarna. Badrum med dusch, wc och tvättställ. Matta på väggar och golv.

Källaren Garage för en bil alt. bra förrådsutrymme. Hall som tidigare varit pannrum och idag finns jordvärmepumpen installerad här. Tvättstuga. Mindre hobbyrum, inrett som snickarbod. Förrådsrum med genomgång. Sovrum med tapetserade väggar. Badrum med badkar, toalett och tvättställ.

Ladugård

Ladugårdsbyggnad som är uppförd i vinkel. Loge med gjutet golv och högt till tak. Här ryms uppställning av tex, husvagn, husbil, båt eller dylikt. Förrådsutrymmen och ett stort ränne. Äldre stalldel med inredning för uppbundna djur och grisar. Det finns vatten och el i ladugården. Under 2018 har taket på framsidan av ladugården bytts ut från eternit till ny plåt. Fasaden på framsidan har reparerats med bla. nya portar samt att fasaden har målats. Baksidan av byggnadens tak består fortfarande av eternitplattor.

Garage

Äldre brygghus som idag rymmer ett garage, vedbod samt att man på baksidan av byggnaden har byggt till en maskinhall alt lösdrift för djur. Byggnaden har stomme och fasad av trä. Tak av plåt.

Närområdet

Gården har ett fantastiskt läge med sol från tidig morgon till sen kväll. Miljön kring gården består av vacker hagmark med många stora ädellövträd. Från huset har man utsikt över jordbrukslandskapet som sträcker sig utmed Ätrans dalgång. På bekvämt gång och cykelavstånd finns vackra Vitasjön, med sin fina badplats. I Östra Frölunda finns skola upp till årskurs 6.

Vägbeskrivning

Fastigheten är belägen mellan Östra Frölunda och Mårdaklev. Avstånd till Svenljunga 25 km, Ullared 30 km, Borås 57 km och Göteborg 11,4 mil.

Fastighetsuppgifter

 • Jakt

  Jakträtten övertas av köparen på tillträdesdagen. God tillgång på vilt, b.la. vildsvin. Om intresse finns hos köparen kan det finnas möjlighet att erhålla nyttjanderätt på ca 120 ha enligt separat jakträttsavtal med säljaren.

 • Fiske

  Fastigheten har en andel på 1,2% av fisket inom Vitasjöns fiskevårdsområde. Sjön har en god tillgång på kräftor och fisk. Varje år anordnas gemensamt kräftfiske för de fastighetsägare som har fiskerätt.

 • Inägomark

  Fastighetens inägomark fördelar sig på ca 2 ha åkermark av god kvalitet samt ca 4,2 ha betesmark. Resterande markareal består av tomt och övrig mark.

  Jordbruksmarken är tillgänglig för köparen från den 1/1 2020. Stödrätter avseende jordbruksmarken erhålles från säljaren under våren 2020.

 • Taxeringsvärde

  Fastigheten har ännu inge åsatt taxeringsvärde då avstyckning har skett.

 • Förvärvstillstånd

  Förvärvstillstånd krävs för privatpersoner då fastigheten är belägen i s.k. glesbygdsområde enligt jordförvärvslagen. Undantag är privatpersoner som varit folkbokförda sedan minst 1 år i glesbygdsområdet i södra Svenljunga kommun (Mjöbäck, Östra Frölunda, Mårdaklev, Kalv och Håcksvik).

 • Tillträde

  Köparen kommer få tillträde till fastigheten tidigast den 6 september 2019.

Rättigheter och belastningar

 • Gemensamhetsanläggning

  Svenljunga Ängasjö Ga:2
 • Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning,nätstation - Se beskrivning
 • Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
 • Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

Försäljningsinformation

Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

 1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
 2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
 3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
 4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
 5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
 6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
 7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
 8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
 9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
 10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Fakta

Pris:
2 350 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
SVENLJUNGA ÄNGASJÖ 2:7
Adress
Ängasjö 2
Ort
Östra Frölunda
Boarea / Biarea
169 m2 / 125 m2
Areal
7.2 ha
Driftskostnad bostad
36 095 kr

Ansvarig Mäklare


Alla bilder

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!