Oxalaryd 10

Hästgård i Gesebol - 5,2 ha

Välkommen till Oxalaryd, där grusvägen slutar och lugnet råder. Bara 5 mil från Göteborg och 2,5 mil från Borås. Här finns ett trivsamt enplanshus byggt 1973, boyta 144 kvm. Möjlighet till hästhållning med stall och ligghall samt nybyggd ridbana 20 x 60 m. Växthus och möjligheter till odling.

 • Ekonomi
  Pris
  4 600 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Onsdag 29 sep

  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  1 243 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  1 778 000 kr
  Pantbrev
  2st inteckningar på totalt 3 160 000 kr
 • Byggnader
  Bostadshus
 • Fastighetsuppgifter

  Bostadshus

  Byggnad i ett våningsplan med källare under del av byggnad, byggår 1973. Boyta 144 kvm. Uppförd i stomme av trä på murad grund, med fasad i trä och takpannor av betong. Dubbelkopplade fönster. Nytt avlopp 2015. Grävd brunn där vattentillgången inte varit tillräcklig under varma somrar. Finns även djupborrad brunn, men ännu saknas vattenfilter. Byggnaden kan värmas med befintlig jordvärmeanläggning alternativt med ved via vedpannan. Tre eldstäder finns, där vedpannan brandskyddskontrollerats senast 2021-04-13. Kökspanna och kakelugn i vardagsrummet är brandskyddskontrollerade 2017-07-17. Sotarönskemål finns om stege med högre steg på taket (inget föreläggande).

  Våningsplanet Här finns stort vardagsrum med kakelugn. Möjlighet finns att öppna upp mellan vardagsrum och kök för att skapa en öppnare planlösning. Arbetsrum/Lekrum. Kök med köksspis och elektrisk spis, diskmaskin, kyl och frys. Med utgång från det rymliga köket finns en altan där reparation av brädgolvet är nödvändigt. I anslutning till altanen ligger även en gjuten pool som behöver ny inredning och reningsanläggning för att kunna användas. Bostaden har badrum med badkar, dusch två handfat och wc. Här finns även ingång till bastun bredvid duschen. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk i rostfritt stål samt skåp för förvaring. Tre sovrum. Gästtoalett i anslutning till entrén.

  Källare finns under del av bostadshuset. Här installerades 2019 vedpanna och även tvättbänk och ytterligare en tvättmaskin. I anslutning till vedpannan förvaras ved. Källaren innehåller även jordvärmeanläggningen.

  Växthus

  Integrerat i bostadshuset ligger växthus för odling, men även plats för umgänge kyligare eller blåsiga dagar.

  Mindre bostadshus

  På gården finns mindre bostadsbyggnad med kök med AGA-gasspis, vardagsrum med öppen spis, sovrum, duschrum och toalett. Denna byggnad var gårdens bostadshus innan den större bostadsbyggnaden togs i bruk på 1970-talet.

  Areal

  Areal enligt skogsbruksplan och areal enligt taxering är båda 5,2 ha.

  Energideklaration

  Energideklaration upprättades för bostadshuset 2015-05-22, av Emma Gustafsson, Independia Energi AB, som åsatt energiklass E på byggnaden.

  Fiber

  På fastigheten är fiber installerat och kommer att blåsas igång under innevarande år enligt Open infra som arbetar med installationen. Köparen övertar de rättigheter och skyldigheter som följer med fiberuppkopplingen vid tillträde av fastigheten. Markavtalen är ännu inte inskrivna i fastighetsregistret, men finns tillgängliga hos säljaren.

  Hundgård

  Ett isolerat hundhus med uppvärmning. Huset ligger på framsidan av bostadshuset och är inhägnat med nät.

  Ladugårdsbyggnad

  Byggnaden innehåller stall med tre boxar godkänd för nuvarande ägarnas hästhållning för en stor häst, max 160 cm och två ponnyhästar. Här finns även sadelkammare och verkstad. Inomhusstall för får. Slaktrum med fast utrustning, finns kvar sedan tidigare ägare. Loge för hö. Byggnaden har även byggts på med ett 160 kvm stort skärmtak med tre väggar. Skärmtaket och de tre väggarna fungerar idag som förvaring/garage för vagnar och traktorer. Förberedelser för häststall finns i tillbyggnaden för att fortsätta bygget med isolering, gjutna golv mm.

  Ridbana

  Utanför stallet finns en helt nybyggd ridbana 60 x 20 m. Väl dränerad, med yta av sand och inhägnad med nytt trästaket.

  Ligghall

  Ligghall för lösdrift, 25 kvm.

  Öppen mark

  Betesmark cirka 2,3 ha.

  Skog

  Uppgifterna om skogen är hämtade från skogsbruksplan upprättad i juli 2021 av Lars Andersson Skogsguiden Sverige AB, se bifogad plan. Den produktiva skogsmarken uppgår enligt planen till 2,1 ha, med ett virkesförråd på 428 m³sk.

  Jakt

  Jakten är fri för köparen från 1/7 2022. Ingår i mindre älgjaktsområde.

  Lekstuga

  I utkanten av trädgården ligger lekstugan på lagom avstånd från bostadshuset.

  Hönshus

  Äldre hönshus, som inte nyttjas idag.

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Bollebygd Oxalaryd Ga:1, väg

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att använda område till utfart för skogsbrukstransporter. Väg

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett med post eller mail och vara fastighetsmäklaren tillhanda senast 2021-09-29 (stäm alltid av att ditt bud med mail eller post kommit fram, ring fastighetsmäklaren eller be om svar i mail)

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Det innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.

  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).

  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruks- och skogsmark.

  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erläggs av köparen.

  5. Avkastning uppbärs fram till tillträdesdagen av säljaren.

  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erläggs kontant på tillträdesdagen.

  7. Köparen inträder vid tillträde i de samfälligheter, gemensamhetsanläggningar och eventuella övriga föreningar som följer fastigheten, med de rättigheter och förpliktelser som finns i föreningarna.

  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.

  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.

  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR se vår hemsida. skogsbyran.com

  11. Kontakta mäklaren för kostnadskalkyl och ytterligare information, Var vänlig respektera säljarnas önskemål om att kontakta mäklaren för visning.

Visningsanmälan

Fakta

Pris
4 600 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
BOLLEBYGD HESTRA 4:29
Adress
Oxalaryd 10, Gesebol, Olsfors
Ort
Olsfors
Areal
5.3 ha

Ansvarig Mäklare

Reg. fastighetsmäklare / jurist


Helena Rowell
Helena Rowell

Reg. fastighetsmäklare / jurist


Vår jurist med mångårig erfarenhet från bank och familjejuridikens känsliga och kunskapskrävande värld. Började på Skogsbyrån våren 2012 och strax därefter utbildade hon sig till fastighetsmäklare vid Högskolan i Halmstad. Helena är en ovärderlig källa av kunskap och vänlighet här på företaget. När hon inte är här på jobbet så är hon hemma på gården i Dannike och tar hand om familj och djur.


Dokument & Länkar

Karta

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Handler : Shared memory (Memcache)
Cache hits : 0 [N/A]
Cache misses : 0 [N/A]
Cache total : 0
Url added to cache : 0Misses list