Gård nära Tranemo - 40 ha

Välkommen till Dalen - en drömgård för dig som vill kombinera ett exklusivt boende med naturupplevelser, jakt och fiske av lax och kräftor. Gården har ett härligt läge omgiven av sjöar och vacker natur. Här finns även möjlighet att kombinera boende med olika typer av event/aktiviteter, t.ex. spa, konferens, bröllop, jakt och fiske.

Visningar

  Kontakta mäklaren för visning

  Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris:
Anbud
Fastighetsbeteckning
Tranemo Berg 1:3 och Gudarp 1:19
Adress
Dalen 1
Ort
Tranemo
Areal
36.7 ha

Ekonomi

Pris:
Anbud
Pantbrev
1st om totalt 4 100 000 kr

Byggnader

Bostadshus

Uppfört i 1 ½ plan med källare under ca 10-12 m² av huset. Boyta 230 m² samt altan på 125 m². 6 rum och kök. Stomme i trä, torpargrund och mindre källare. Väggar av trä och tak med lertegel. Treglasfönster. Huset är totalrenoverat 2003-17 samt tillbyggt på båda gavlarna 2010-11. Fiber indraget.

Grävd brunn med vatten av god kvalitet. Avlopp med trekammarbrunn och infiltration. Uppvärmning genom solvärme, vedpanna och luftvärmepump.

Bottenvåning Hall. Kök med hällspis, gasolspis, vedspis, kylskåp, diskmaskin och kökspanna. Skafferi med kyl/frys och frysbox. Matsal med öppen spis. Vardagsrum med täljstenskamin och golvvärme. Bibliotek. Veranda/hall. Badrum med WC, handfat, badkar och golvvärme. Tvättstuga med tvättmaskin/torktumlare och golvvärme. Spaavdelning med golvvärme. Utvändigt stor altan med en nedsänkt pool.

Övervåning Hall med anslutande balkong. Ett större och ett mindre sovrum. Badrum med WC, ångbastu, dusch och golvvärme. Klädkammare. Sidoförråd.

Källare Här finns pumpanläggning och ackumulatortank.

Driftskostnad Total elkostnad avseende hela gården var föregående år 25.765 kr. Försäkring Villahem 4.754 kr, sophämtning 1.850 kr, sotare 1.938 kr, slamsugning 1.888 kr. Angående elförbrukning, uppvärmning bostad, se Energideklarationen.

Brygghus

Uppförd i 1 plan med invändig area på 19 m². Fasad med plåtbeklätt trä och tak med lertegel. Treglasfönster i aluminium. Uppvärmning genom direktverkande el. Avlopp separat.

Invändigt en storstuga med pentry och möjligheter till övernattning för "Eventgäster". Badrum med toalett, handfat och dusch samt golvvärme.

Ladugård

Ladugård på 160 m² som under 2016 byggts om till gäststuga och festlokal. Uppförd i trä (ny fasad 2016) med eternittak. Invändigt inbyggt förråd med "reservsovplatser". En större övernattningsbostad på 60 m² med pentry samt toalett och duschrum . Avlopp separat. Ovanför en festvåning på ca 35 m². Uppvärmning genom direktverkande el. Utmed ladugården löper stort trädäck med som ger dig känslan av att vara mitt i storskogen. Trädäcket har en större exklusiv bubbelpool. Fiber indraget.

Övriga byggnader

Carport Uppförd i trä med stålstomme och tak med lertegel. Area 40 m².

Vedbod Uppförd i trä med eternittak. Area 40 m².

Jordkällare, kallrök, tre stora hundgårdar med all bekvämlighet.

Växthus.

Liten stuga vid dammen.

Fastighetsuppgifter

 • Verksamhet

  Dalens byggnader och gårdsmiljö är på senare år ombyggd så att möjlighet finns att ordna olika typer av arrangemang och events. Exempel på detta är spapaket, bröllop, svensexor, konferenser och afterwork. Här finns möjlighet för en ny ägare att överta en uppstartad rörelse.

 • Arealer

  Total areal 39,1 ha, varav 24,2 ha skogsmark, 2,2 ha åker- och betesmark, 12,3 ha myrimpediment och 0,4 övrig mark. Arealuppgifter enligt skogsbruksplanen.

 • Skogsmark

  Uppgifterna är hämtade från skogsbruksplan upprättad 2017 av Derome/Olle Linder Skogstjänster, se även bifogad plan.

  Den produktiva skogsmarken uppgår till 24,2 ha med ett virkesförråd på 1480 m³sk, varav 950 m³sk är slutavverkningsbar skog (S1, S2). En stor del av skogsmarken (55 % av arealen) utgörs av ungskog under 20 år. 1,7 ha, motsvarande 7 % av arealen, utgörs av naturvårdsskog (NO). Bonitet 4,2 m³sk/ha/år och tillväxt 64 m³sk/år. Trädslag; tall 68 %, gran 7 % och björk 25 %.

  Egen bilväg för lastbil med släp finns genom fastighetens norra del. Den södra delen nås med uttagen skogsbilväg söderifrån via grannfastighet.

 • Åker- och betesmark

  Utgörs av 2,2 ha som huvudsakligen ligger i anslutning till gårdsmiljön. Markerna sköts idag genom betesputsning. Stödrätter för EU-stöd saknas.

 • Jakt och fiske

  Jakträtten tillfaller köparen vid tillträdet. Arealen ingår för innevarande jaktår i älgjaktsområde om 2400 ha.

  Fastigheten har del i sjöarna Lilla Kroksjön och Stora Skärsjön. Här finns stammar av ädelfisk och kräftor. Vid gården finns grävd damm med nyinplanterade kräftor och karp.

 • Naturvärden

  Dalen är en naturskön fastighet med avskilt läge. Här finns vackra skogssjöar (Stora Skärsjön och Lilla Kroksjön) en välskött damm vid gården, porlande bäckar, ostörda myrar och öppen tallskog kring sjöar och myrar.

 • Damm

  Anlagd damm nedanför gården. Vid strandkanten finns en liten grillstuga.

 • Taxeringsvärde

  Totalt taxeringsvärde 2.356.000 kr fördelat på bostadsbyggnad 1.011.000, tomtmark 70.000, ekonomibyggnader 70.000, åkermark 81.000, skogsmark 1.066.000 kr och skogsimpediment 58.000 kr. Taxeringsår 2017.

 • Vägbeskrivning

  Från trafikplatsen väg 27/156 i Tranemo: kör väg 27 söderut 3,1 km och tag sedan höger och kör ca 800 m. Tag sedan vänster in till gården.

 • Nyttjanderätt

  Nuvarande ägaren har nyttjanderätt på ett markområde markerat med rosa linjer på bifogad karta. Rättigheten gäller för att nyttja marken som naturmark.

 • Fiber

  Fiber indraget över området, även i ombyggda lagården.

 • Inteckningar

  Fem stycken pantbrev finns uttagna i fastigheten om totalt 4.100.000 kronor.

Rättigheter och belastningar

 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Fornlämning (Registreringsdatum: 20061022)
 • Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Väg

Försäljningsinformation

Prisidé 8.500.000 kronor. Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller via mail.

 1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
 2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
 3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, skog och jordbruksmark.
 4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
 5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
 6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
 7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
 8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
 9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
 10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

  Kontakta mäklaren för visning

  Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris:
Anbud
Fastighetsbeteckning
Tranemo Berg 1:3 och Gudarp 1:19
Adress
Dalen 1
Ort
Tranemo
Areal
36.7 ha

Ansvarig Mäklare


Alla bilder

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!