Eriksgården 11

Gård i Hedared - 10 ha

Med högt och idylliskt läge ligger gårdscentrum omgiven av vackra ekar och öppen mark för odling och djurhållning i mindre skala. Allt helt lantligt men med närhet till butik och bussförbindelser. 8 ha yngre skog med bra tillväxt, två skiften. Mark och jakt fri för köparen vid tillträde.

 • Ekonomi
  Pris
  2 600 000 kr (Högstbjudande)

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Uppvärmning
  21 500 kr
  Vatten/avlopp
  1 086 kr
  Sophämtning
  2 503 kr

  Försäkringskostnad bostadsbyggnad

  3 800 kr
  Totalt
  28 889 kr

  Taxeringsår
  2022
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  1 070 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  2 254 000 kr
  Pantbrev
  2st inteckningar på totalt 135 000 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Byggnad i en och halvplan med källare, byggår 1948. Boarea enligt taxering 125 kvm, Biarea enligt taxering 80 kvm. Stomme i blå lättbetong med bjälklag av trä på grundmur av betonghålsten och betonggolv. Takpannor av betong på underlagspapp ovanpå råspont. Fasad i profilerad plåt ovanpå puts på lättbetong. Dubbelkopplade fönster. Överbyggd veranda med vindskydd. Enskilt avlopp. Djupborrad vattenbrunn. Byggnaden värms upp av pelletspanna med vattenburet system. Säljarbesiktning är gjord, se överlåtelsebesiktning för säljare 2022-04-26. Korttidsmätning radon genomförd och analyserad 2022-05-17. För ytterligare information kontakta mäklaren.

  Våningsplan 1 Vardagsrum/tv-rum med öppen spis. Med öppet valv från vardagsrummet finns sällskapsrum som idag används som matsal. Mellan kök och matsal ligger ett arbetsrum/sovrum. Ljust kök med spis, diskmaskin, kyl och frys. Duschrum med dusch handfat och wc. Hall med ingång från framsidan där skyddad altan använts flitigt. På kortsidan finns även vardagsingång med hall.

  Våningsplan 2 Sovrum med ett mindre sovrum innanför. Hall med utgång till balkong över entren. Ytterligare ett stort rum , som vid bygget av huset var sovrum men senare inreddes till kök. Wc med handfat. Två större och en mindre garderob alla med snedtak (kattvindar).

  Källare Bostadshuset. Med värmeanläggning, garage, ett rum med tvättmaskin, större matkällare/skafferi.

 • Fastighetsuppgifter

  Skog

  Den produktiva skogsmarken uppgår till 7,8 ha med ett virkesförråd på 661 m³sk. Av det består 4,5 ha av yngre gallringsskog och 3 ha består av äldre röjningsskog (R2).

  Trädslagsfördelning; tall 22 %, gran 69 % , ek 1 % , björk 6 % och klibbal 2 %.

  Boniteten uppgår till 8,1 m³sk/ha och år. Genomsnittligt virkesförråd är 85 m³sk/ha.

  Uppgifterna är hämtade från skogsbruksplan upprättad genom Olle Linder Skogstjänster den 25 november 2021.

  Mindre lagård

  Lagårdsbyggnad med mycket charm i perfekt storlek för gårdens areal, delvis murad förstavåning, övrigt träkonstruktion med fasad i trä och tak i eternit. Har under senare tid varit plats för förvaring. På övre plan snickrades lådor under många år och en gång i tiden stod även några av svenska arméns unghästar utackorderade på gården.

  Uthus

  Gårdens lagård kompletteras med ytterligare ett uthus med träfasad. Har använts som vedbod och övrig förvaring.

  Areal enligt taxering.

  Areal enligt Lantmäteriuppgifter totalt 97 025 kvm.

  Jakt

  Jakten är inte utarrenderad utan har lånats ut muntligt år från år. Fri för köparen tidigast från innevarande jaktårs slut 2022-07-01

  Öppen mark

  Den öppna marken har lånats ut genom muntligt avtal. Fri för köparen från tillträde.

  Övrigt

  Drygt 500 meter ut till väg 180, finns butik och busshållsplats . Bussförbindelser till Borås (16 km) och Alingsås (23 km). Helt när ligger Hedareds vackra stavkyrka.

 • Rättigheter & Belastningar

  Samfällighet

  BORÅS HEDARED S:2

  Samfällighet

  BORÅS HEDARED S:8

  Samfällighet

  BORÅS HEDARED S:9

  Samfällighet

  BORÅS HEDARED S:10

  Samfällighet

  BORÅS HEDARED S:13

  Samfällighet

  BORÅS HEDARED S:15

  Samfällighet

  BORÅS HEDARED S:14

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett med mail eller post (stäm alltid av att ditt bud per mail eller post kommit fram, ring fastighetsmäklaren eller be om svar )

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Det innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.

  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).

  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruks- och skogsmark. För bostadshuset har av säljaren gjorts en överlåtelsebesiktning 2022-04-26, genom Husinspektörn i Sjuhärad AB, Joakim Becker. Besiktningsprotokollet ligger utlagt tillgängligt för spekulanterna.

  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erläggs av köparen.

  5. Avkastning uppbärs fram till tillträdesdagen av säljaren.

  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erläggs kontant på tillträdesdagen.

  7. Köparen inträder vid tillträde i de samfälligheter, gemensamhetsanläggningar och eventuella övriga föreningar som följer fastigheten, med de rättigheter och förpliktelser som finns i föreningarna.

  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.

  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.

  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR se vår hemsida. skogsbyran.com

  11. Kontakta mäklaren för kostnadskalkyl och ytterligare information, Var vänlig respektera säljarnas önskemål om att kontakta mäklaren för visning.

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning
 • Måndag 27 jun
Visningsanmälan

Fakta

Pris
2 600 000 kr (Högstbjudande)
Fast.betn.
BORÅS HEDARED 3:7
Adress
Eriksgården 11
Ort
Hedared
Areal
9.7 ha
Driftskostnad
28 889 kr

Ansvarig Mäklare

Reg. fastighetsmäklare / jurist


Helena Rowell
Helena Rowell

Reg. fastighetsmäklare / jurist


Vår jurist med mångårig erfarenhet från bank och familjejuridikens känsliga och kunskapskrävande värld. Började på Skogsbyrån våren 2012 och strax därefter utbildade hon sig till fastighetsmäklare vid Högskolan i Halmstad. Helena är en ovärderlig källa av kunskap och vänlighet här på företaget. När hon inte är här på jobbet så är hon hemma på gården i Dannike och tar hand om familj och djur.


Dokument & Länkar

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!