Gällstads Kullabo 201

Hästgård i Gällstad - 9,5 ha

Som sista hus på vägen och med en härlig vy över omgivningarna ligger Kullabo, en gård belägen i vackra Boarp mellan Ulricehamn och Gällstad . Gården erbjuder förutom ett energisnålt bostadshus en renoverad ladugård, en separat stallbyggnad med plats för tre hästar en stor trädgård förberedd för odling. Markerna som omger gårdscentrat består både av vacker åker/betesmark och produktiv skogsmark. För den som är intresserad av fiske så finns här också en bäck med både kräftor och bäcköring. Här har alla en given plats, familjen, djuren och naturen. Välkommen på visning!

 • Ekonomi
  Pris
  3 300 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Tisdag 15 jun

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Uppvärmning
  22 367 kr
  Vatten/avlopp
  850 kr
  Sophämtning
  1 105 kr
  Samfällighet
  1 150 kr
  Väg
  600 kr
  Sotning
  755 kr

  Försäkring

  5 925 kr
  Totalt
  32 752 kr

  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  1 372 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  2 114 000 kr
  Pantbrev
  4st inteckningar på totalt 1 500 000 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadsbyggnad uppfört 1982 i 1½ plan med källare under hela byggnaden. Väggbeklädnad av trä och takbeklädnad av betongpannor. Boyta (enl fastighetstaxeringen) 143 m² och biyta 97 m². Treglasfönster. Djupborrad vattenbrunn (2011) inkl järn och mangan filter (2015/2020). Avlopp via trekammarbrunn med infiltrationsdike. Uppvärmning via jordvärme (2012) och luftvärmepump (2015). Fiber. Bostadshuset är besiktigat av Husinspektörn 7-härad 2021-05-20, se bifogat besiktningsprotokoll.

  Första våning Köksentré via ena gaveln med en rymlig hall med vit bröstpanel och bra med förvaringsmöjligheter. Ytterligare en entré finns med ingång centralt i huset. Kök med elspis, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Målade köksluckor. Två stycken ljusa sovrum med laminatgolv. Vardagsrum med parkettgolv och en härlig vedkamin från 2013. Badrum med WC, tvättställ och duschkabin, plastmatta och våtrumstapet.

  Andra våning Stort luftigt allrum med snedtak med lamitatgolv. Sovrum med klädförvaring och vacker utsikt över markerna. Toalett med WC och tvättställ. Klädkammare.

  Källare Matkällare. Tvättstuga med tvättmaskin från 2018, hydropress och vattenfilter. Pannrum med jordvärmepump (2012). Sovrum från 2015 med pärlspont på väggarna och laminat på golvet. Bilgarage och groventré. Vitvaror i källaren såsom torktumlare, frysbox och kyl/frysskåp ingår ej i köpet.

  Ladugård

  Byggnaden är uppförd i trä med delvis uppmurad grund och med plåttak från 2015. Ladugårdens fähusdel är renoverad med ny panel, uppmurad och putsad grund 2019/2020 och nya fönster och dörrar. Ny inredning i hönshuset 2020 tillsammans med en egen liten ny dörr ut till gårdsplanen för där kunna fritt gå och sprätta. Delvis dränerat. Det som kvarstår att renovera är gavlarna samt delen med maskingaraget. Överbyggd gödselstad. Utedass.

  Stall

  Uppmurad stallbyggnad med plåttak innehållande 3 boxar varav två med eluppvärmda vattenkoppar. 3 m i takhöjd. Uppvärmd sadelkammare. Yttermått 10 x 7 meter.

  Lösdriftstall

  Lösdriftstall uppfört 2020 i trä med plåttak. Belägen i vinterhage.

  Brygghus

  Äldre charmig byggnad uppförd i trä med plåttak, innehållande bla hundhus med tillhörande hundgård och förvaringsutrymme. Yttermått 5x7 m.

  Jordkällare

  Uppmurad jordkällare med rödmålad trädörr inbäddad av gräs och natursten belägen i trädgården på baksidan. Perfekt till förvaring av grönsaker, konserver och kylda drycker.

 • Fastighetsuppgifter

  Arealer

  Arealerna uppgår enligt fastighetsregistret till 9,5 ha fördelat på 4 ha skog, 4 ha åkermark, 1 ha betesmark och 1 ha övrig mark.

  Taxeringsuppgifter

  Totalt 2.114.000 kr fördelat på tomtmark 180.000 kr, bostadsbyggnad 1.293.000 kr, skogsmark 384.000 kr, åkermark 166.000 kr, betesmark 12.000 kr, ekonomibyggnader 79.000 kr.

  Inägomark

  Inägomarken består av 5 ha åker och betesmark. Del av åkermarken är utarrenderad via ett muntligt avtal innevarande växtsäsong. Stödrätter ingår.

  Skog

  4 ha skogsmark bestående av ca 1,5 ha G1/G2 granskog, 0,5 ha K2 , 1 ha skogsbete/NS och ca 1 ha blandskog med övervägande del löv. Uppgifter hämtade från plan upprättad 2009 då fastigheten innehöll en större areal skog. Bonitet 9 m3sk.

  Fiske och jakt

  Som ägare av fastighet i Boarp by följer en möjlighet till att bli medlem i Toppåsasjöns fiskeförening. Sjön ligger ca 2 km från gården. Vid sjön finns en fin grillplats med bord och bänkar under tak. Runt sjön går det en sammanlänkad spång för att nå bryggorna belägna kring sjön. Varje år anordnas en uppskattad fisketävling med trevlig gemenskap för de som är medlemmar. Här finns både inplanterad Öring och Regnbåge. På gårdens marker rinner en bäck där det finns bäcköring och kräftor. Jakten är fri för ny köpare

  Besiktning

  Fastigheten har besiktigats av Joakim Becker på Husinspektörn i Sjuhärad maj 2021. Se bifogat protokoll.

  Friskrivning

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Se bifogad frågelista besvarad av säljarna gällande fastighetens skick samt bifogat besiktningsprotokoll.

  Omgivningar, skola, barnomsorg och service

  Gården ligger högt och vackert med utsikt över natursköna bygder, här är det lätt att både vara aktiv och få tid för avkoppling med flertalet stigar/vägar för både ridning, promenader och cykling. Fina ridvägar till Berga gård, där det finns möjlighet att hyra in sig på ett ridhus. Fastigheten ligger ca 3,5 km från Gällstad samhälle som erbjuder vardaglig service med skola, barnomsorg, livsmedelsaffär, pizzeria och flertalet lokala butiker. I Ulricehamn ca 13 km från gården finns all tänkbar service och med ett brett utbud av förskolor, skolor, mataffärer, vårdcentraler, tandvård och shopping. Här finns också Idrotts och friluftsområdet Lassalyckan (www.ulricehamn.se/uppleva/lassalyckan ) , golfbana och skidbacke.

  Fastigheten ligger med utmärkta pendlingsmöjligheter både till Ulricehamn, Borås och Jönköping.

  Vägbeskrivning

  Från Ulricehamn kör väg 157 mot Tranemo och sväng vänster efter ca 10 km mot Boarp. Följ sedan vägen i ca 3 km och sväng sedan vänster vid vår skylt. Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid för visning.

 • Rättigheter & Belastningar

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Fornlämning (Registreringsdatum: 20061022)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Officialservitut: Kraftledning

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Fakta

Pris
3 300 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
ULRICEHAMN GÄLLSTADS-KULLABO 1:2
Adress
Gällstads Kullabo 201
Ort
Gällstad
Areal
9.5 ha
Boarea
143 m2
Driftskostnad
32 752 kr

Ansvarig Mäklare

Cecilia Isbring
Cecilia Isbring

Reg. fastighetsmäklare


Cecilia är en skogsägande ryttare från Ulricehamn. Är fastighetsmäklaren med erfarenheter inom allt ifrån bokslut, skogsplantering till filminspelning. Började på Skogsbyrån 2007 efter en mångårig erfarenhet av ekonomi, redovisning och kundservice. Som skogsägare, natur- och djurälskare brinner Cecilia för att varje fastighet skall hitta sin nya ägare och fortsätta förvaltas och utvecklas på bästa sätt.


Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!