Gård i Olsfors - 6,9 ha

Välkommen till Erikslund 3. Högt och vackert belägen gård med goda möjligheter för mindre djurhållning. På altanen njuter man av solen ända fram på kvällen. Vacker utsikt över hagmark och en bäck. Bostadshuset har försetts med b.la. nytt värmesystem, avlopp och tak under de senaste åren. Trevligt kök med inredning av ek. Renoverat badrum med kakel och klinker. Ekonomibyggnaderna ger även möjligheter för dig som behöver verkstad och förvaringsutrymme.

Fakta

Pris:
2 900 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
BOLLEBYGD FJÄLLASTORP 4:2
Adress
Gesebol Erikslund 3
Ort
Olsfors
Boarea / Biarea
122 m2 / 75 m2
Areal
7.0 ha
Driftskostnad bostad
36 950 kr

Ekonomi

Pris:
2 900 000 kr Högstbjudande
Sista buddag
Måndag 24 jun
Kostnader bostad
(SEK / år)
Vatten/avlopp
1 000 kr
Sophämtning
4 000 kr
Väg
100 kr
Sotning
1 000 kr
Försäkring
7 000 kr
Beräknad elkostnad på 15.900 kwh à 1,5kr
23 850 kr
Totalt
36 950 kr
Pantbrev
0

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus i 1 och 1/2 plan med källare. Kök och badrum renoverades kring år 2007. Under våren 2018 renoverades taket. Nu är det belagt med betongpannor. Fasad av plåt och 2-glasfönster. Under 2015 installerades en jordvärmepump från IVT, vilken värmer huset via det vattenburna systemet. Vatten tas via en djupborrad brunn. Avloppsanläggningen gjordes ny under år 2016 och består idag av en trekammarbrunn med infiltration.

Entréplan rymmer kök med matplats. Köksinredning med luckor av ek, vitt kakel ovan spis och diskbänk. Spis, vedspis, diskmaskin, kylskåp samt en spisfläkt som är defekt. Intill köket finns ett skafferi. Allrum med laminatgolv och gul tapet. Matsal med trägolv och utgång till den nybyggda altanen på baksidan av huset. Sovrum med trägolv och garderob. Badrum med kakel och klinker. Wc, tvättställ och dusch. Entré på mitten av huset med trappa till övervåningen. Köksingång.

Övervåningen består av en hall med trägolv i mitten av huset där trappan kommer upp. Två sovrum, båda har trägolv och i det större rummet finns en anslutande klädkammare som är belägen i kattvinden. Äldre kök som är bevarat med köksinredning, vilken ger en retrokänsla.

Källare med 4 rum samt matkällare. Betonggolv och putsade väggar. I det gamla pannrummet står vedpannan kvar och i intilliggande rum är jordvärmepumpen installerad.

Ladugård

Ladugård med äldre stalldel, loge, ränne och förrådsutrymmen. Byggnaden är uppförd med stomme av trä. Fasad och tak av plåt. Byggnadens mått är ca 27x12 meter.

Verkstad

Verkstadsbyggnad med 2 skjutportar som ger möjlighet att ta in större maskiner. Stomme av trä. Tak och fasad av plåt. Betongplatta i verkstadsdelen. Byggnaden är inte isolerad.

Förrådsbyggnd

Byggnad med bra förvaringsmöjligheter. Stomme av trä. Taket är belagt med tegel. Fasad av plåt på 2 sidor och trä på 2 sidor.

Pumphus

Mellan huset och ladugården finns ett nyrenoverat pumphus. Träfasad och tak av betongpannor. Här ryms den borrade brunnen, vattenpump samt hydrofor.

Fastighetsuppgifter

 • Inägomark

  På fastigheten finns ca 5,5 ha åker och betesmark. Markerna har inte brukats under de senaste åren och förfoganderätten övergår därmed till köparen på tillträdesdagen.

 • Taxeringsvärde

  Fastigheten har vid taxeringen 2017 åsatts följande taxeringsvärde: Totalt 1.550.000 kr, varav åkermark 176.000, betesmark 63.000, ekonomibyggnad 99.000, tomtmark 347.000 och småhusbyggnad 865.000 kr.

 • Jakt

  Jakträtten på högvilt är upplåten med nyttjanderätt för de kommande 30 åren enligt skriftligt avtal. Jakträtten på småvilt övergår till köparen på tillträdesdagen.

Rättigheter och belastningar

 • Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Kraftledning

Försäljningsinformation

Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

 1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
 2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
 3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
 4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
 5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
 6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
 7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
 8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
 9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
 10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Fakta

Pris:
2 900 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
BOLLEBYGD FJÄLLASTORP 4:2
Adress
Gesebol Erikslund 3
Ort
Olsfors
Boarea / Biarea
122 m2 / 75 m2
Areal
7.0 ha
Driftskostnad bostad
36 950 kr

Ansvarig Mäklare


Alla bilder

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!