Gretlandavägen 27

Bostad med gårdskänsla och odlingsmöjligheter i Rångedala

Med egen framfartsväg ligger Furulund högt och vackert med närhet till skola, pendling och aktiviteter. Trots sin storlek så finns här allt man behöver och gårdshuset som både innehåller en mindre samlingslokal med bar, snickarbod och atelje/förråd, är ett fantastiskt tillskott och komplement. Möjligheten till att odla och bruka marken belägen runt om byggnaderna kommer att finnas till den som önskar.
Fånga drömmen om en egen bostad med gårdskänsla nära samhället. Välkommen på visning!

 • Ekonomi
  Pris
  1 600 000 kr (Utgångspris)

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Vatten/avlopp
  1 550 kr
  Sophämtning
  1 280 kr

  Försäkring

  3 783 kr

  Uppskattad elkostnad inkl uppvärmning

  16 854 kr
  Totalt
  23 467 kr
  Pantbrev
  3st inteckningar på totalt 83 000 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Äldre vackert rött torp med vita knutar. 3 r.o.k fördelat på två våningar. Golvytan är enligt uppmätning vid gjord planritning ca 73 m². Torpargrund. Kopplade tvåglasfönster med spröjs. Uppvärmning sker idag med ved och elpatron via ett vattenburet system. Nytt enskilt avlopp från 2018 med trekammarbrunn och infiltration belägen på grannfastigheten (servitut) Enskilt vatten via vattenbrunn belägen på angränsande fastighet (servitut).

  Köksentré med uppgång till andra våning, klädförvaring och förråd under trappan med toppmatad tvättmaskin (2020) och varmvattenberedare. Badrum från 2012 med plastmatta och våtrumstapet. WC, handfat och duschhörna med vikväggar. Kök renoverat 2012 med ljusa luckor. Elspis, köksfläkt (2023) och kyl/frys. I köket finns en vacker äldre vedspis samt kökspanna med elpatron. Ljust vardagsrum med målade trägolv. Entré nummer två med en mindre hall samt ackumulatortank och expansionskärl. Dörr ut till överbyggd veranda med härlig utsikt.

  Andra våning innehåller ett allrum med trägolv och takfönster. Två sovrum varav ett större med plats för en dubbelsäng och ett skjutdörrsparti för klädförvaring. Det mindre sovrummet har använts till kontor. I allrummet finns ett lång smal kattvind att använda till förvaring.

  Gårdshus

  Välhållet rödmålat gårdshus med träfasad och plåttak. Byggnaden innehåller fyra olika delar med tre fint svartmålande dörrar. Dörr 1: Här inryms en mindre snickeriverkstad med praktiska lösningar för verktyg och förbrukningsmaterial. Dörr 2: Här finner vi ett mycket charmigt och användbart sällskapsutrymme, delvis öppet upp i nock, innehållande en bardel i trä, sittmöbler för ett större sällskap, kylskåp och uppgång via stege till ett ränne med förvaringsmöjligheter. Dörr 3: Senast använt till ateljè men rummet kan har många olika tänkbara användningsområden. På gaveln av byggnaden finns ett praktiskt påbyggt skärmtak för vedförvaring och vedbearbetning.

 • Fastighetsuppgifter

  Odling

  Säljaren som även äger marken runt om tomten kan upplåta mark framför huset på ängen till odling för den som är intresserad.

  Taxeringsuppgifter

  Fastigheten har följande taxeringsvärde: Totalt 578000 kr, varav småhusmark 295.000 och småhusbyggnad 283.000. Typkod 220 Småhusenhet bebyggd. Avser 2021 års taxeringsvärde.

  Servitut

  Servitut gällande avlopp och parkering/vändplan är upprättade i samband med försäljningen. För mer info kontakta mäklaren. Vid avstyckningen gjord 1954 skapades följande serviut: Vägservitut gällande rätt till utfartsväg. Vattenbrunn och promenadstig till denna. Rätt till tvättplats i bäcken på söder sida av framfartsvägen.

  Möbler och förbrukningsmaterial

  Bostaden och gårdshuset kommer att säljas i det skick det är på visningen, alla kvarvarande möbler, verktyg och material tillfaller ny ägare. Ingen ytterligare tömning/städning kommer att ske.

  Service, skola och område

  Rångedalaskolan är integrerad med förskola och fritidshem för barn i åldrarna 1-12 år (F-6) och ligger i en naturskön miljö endast 450 m från fastigheten. Här finns också Rångedalahallen, en modern anläggning innehållande sporthall, gym och spinning möjligheter. Ca 3 km från bostaden vid Rångedalamotet finns en pendelparkering för kommunikation till arbete och skola.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Öresjö, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20090101, Registreringsdatum: 20090423)

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mail till cecilia@skogsbyran.com

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning
Visningsanmälan

Fakta

Pris
1 600 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
BORÅS ORMÅSA 2:12
Adress
Gretlandavägen 27
Ort
Rångedala
Areal
0.1 ha
Driftskostnad
23 467 kr

Ansvarig Mäklare

Cecilia Isbring
Cecilia Isbring

Reg. fastighetsmäklare


Cecilia är en skogsägande ryttare från Ulricehamn. Är fastighetsmäklaren med erfarenheter inom allt ifrån bokslut, skogsplantering till filminspelning. Började på Skogsbyrån 2007 efter en mångårig erfarenhet av ekonomi, redovisning och kundservice. Som skogsägare, natur- och djurälskare brinner Cecilia för att varje fastighet skall hitta sin nya ägare och fortsätta förvaltas och utvecklas på bästa sätt.


Dokument & Länkar

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!