Haratången Rydsbäck

Skog med fritidshus i Örby - 8 ha

Kattekulla 1:8 ligger i en glänta längts in på vägen. Här finner du ett mysigt och lättskött fritidshus omgiven av den egna skogsmarken. Här finns lugnet och stillheten som många av oss söker i en stressig vardag. Skogsmarken är mycket välskött och har ett totalt virkesförråd på 1.400 m³sk. Hög bonitet. Jakten tillfaller den nya ägaren.

 • Ekonomi
  Pris
  1 600 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Söndag 9 okt

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Uppvärmning
  6 554 kr

  Försäkring

  1 694 kr
  Totalt
  8 248 kr

  Taxeringsår
  2022
  Pantbrev
  1st inteckningar på totalt 105 000 kr
 • Byggnader
  Fritidshus

  Välunderhållet fritidshus med enklare standard uppförd 1972/79 med en boyta på 32 m² och biyta på 8 m² med en tillbyggnad på 10 m². Väggbeklädnad av stående träpanel vilken är ommålad för ca 8 år sedan. Taket är belagd med ny takpapp 2020. Avlång hall med fönster och avhängningsmöjligheter. Storstuga med plats för matsalsmöbel och mindre sittgrupp. Hörnkamin (Handöl), skorsten från 2017. Sovrum med två enkelsängar och två garderober. Kök/pentry med charmig inredning. Kylskåp, mindre spis med ugn. Diskho med enkelt köksavlopp. (ej indraget vatten). Möbler och kökstillbehör kommer att ingå i köpet med undantag för enstaka personliga tillhörigheter. På baksidan av huset finner man toaletten innehållande en Separet 4001. Utanför toalettdörren under tak finns idag en praktisk nedfällningsbar bänk där ett vattenkärl och tvål kan förvaras för enklare avvaskning. Det finns en vattenbrunn längre ner på tomten/skogen, tidigare ägare hade en pump och en slang upp till till fastigheten. Vattenprov är gjort för många år sedan och då var det ok att använda och koka dock ej till att dricka. Nuvarande ägare tar med sig egna vattendunkar vid besök.

  I en separat dörr på gaveln finns ett mindre förråd.

  Garage/skjul

  Byggnad uppförd i plåt, används till förvaring

 • Fastighetsuppgifter

  Arealer

  Arealerna uppgår enligt skogsbruksplan till 7,8 ha fördelat på 7,2 ha skog och 0,6 ha tomtmark Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till 7,93 ha.

  Taxeringsvärde

  Totalt 829.000 kr fördelat på skogsmark 482.000 kr, skogsimpediment 3.000, bostadsbyggnad 190.000 kr och tomtmark 154.000. Taxeringsår 2020.

  Skogsuppgifter

  Den produktiva skogsmarken uppgår till 7,2 ha med en virkesvolym på 1.432 m³sk, därav 656 m³sk slutavverkningsskog (S1, S2) och 685 m³sk gallringsskog (G1, G2). Trädslagsfördelning; gran 90 %, tall 6 % och löv 4 %. Bonitet 11,1 m³sk/ha/år. Medelvolym 199 m³sk/ha. Löpande tillväxt ca 56 m³sk/år. Uppgifterna är hämtade från skogsbruksplan upprättad i september 2022 av Olle Linder på Olle Linders Skogstjänster.

  Skogen är mycket välskött och växer på bördiga marker, läs gärna mer i bifogad Skogsbruksplan.

  Jakt

  Jakten tillfaller den nya ägaren på tillträdesdagen.

  Servitut - väg

  Fastigheten har servitut på väg fram till landsvägen enligt avstyckningshandlingen från 1950. Fastigheten ingår i Ryds vägsamfällighet.

  Friskrivning

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Se bifogad frågelista besvarad av säljarna gällande fastighetens skick.

 • Rättigheter & Belastningar

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Örby, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20060228, Registreringsdatum: 20090423)

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Starkström/elektr.kom

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mail: cecilia@skogsbyran.com

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Visningsanmälan

Fakta

Pris
1 600 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
MARK KATTEKULLA 1:8
Adress
Haratången Rydsbäck
Ort
Örby
Areal
7.9 ha
Boarea
32 m2
Driftskostnad
8 248 kr

Ansvarig Mäklare

Cecilia Isbring
Cecilia Isbring

Reg. fastighetsmäklare


Cecilia är en skogsägande ryttare från Ulricehamn. Är fastighetsmäklaren med erfarenheter inom allt ifrån bokslut, skogsplantering till filminspelning. Började på Skogsbyrån 2007 efter en mångårig erfarenhet av ekonomi, redovisning och kundservice. Som skogsägare, natur- och djurälskare brinner Cecilia för att varje fastighet skall hitta sin nya ägare och fortsätta förvaltas och utvecklas på bästa sätt.


Dokument & Länkar

Karta

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!