Kåtorp 1

Gård i Od - 2,7 ha

Mindre gård med lugnt och vackert läge i Kåtorp ca 500 m från sjön Sandsken. Gården ligger öppet med kvällssol och omges av ett småskaligt odlingslandskap och lövskog. Två mindre bostadshus, stall med 4 boxar, ladugård m.fl. uthus samt ca 2 ha med åker- och betesmark. Flera av byggnaderna är i behov av renovering. Gården passar bra för den som vill ha egen odling eller djurhållning med t.ex. hästar eller får.

 • Ekonomi
  Pris
  1 375 000 kr (Utgångspris)
 • Byggnader
  Bostadshus 1

  Bostadshus uppfört 1847 i 1 ½ plan. Timmerstomme, torpargrund, träfasad och tak med betongpannor. 2 rum och kök, boyta 93 m² enligt taxeringen. Huset är delvis tilläggsisolerat 1984. 1-glasfönster med innanfönster.

  Uppvärmning genom vedspis, pelletskamin och luftvärmepump. Vatten från brunn gemensam med grannfastigheten Kåtorp 1:3. Avlopp med trekammarbrunn och infiltration från 2012. Fiber är inkopplat. Huset har varit uthyrt under många år, senaste hyresgästen flyttade ut 2019. Huset är i behov av renovering.

  Första våning Köksentré/hall. Förråd. Kök med vedspis, elspishäll, ugn och kyl/frys. Skafferi. Badrum med WC, handfat och dusch. Sovrum. Huvudentré/hall. Vardagsrum med pelletskamin och luftvärmepump. Invändig takhöjd 1,90-2,0 m.

  Andra våning Ett sovrum mot ena gaveln samt i övrigt oinredd kallvind.

  Bostadshus 2

  Bostadshus som tidigare varit ett brygghus, men som byggdes om 2012. Timmerstomme, torpargrund, träfasad och eternittak. 1 rum och kök, boyta 40 m² enligt taxeringen. Tvåglasfönster. Huset är tilläggsisolerat utvändigt. Invändigt finns kök med elspis, vedkamin och kyl/frys, vardagsrum med luftvärmepump och badrum med WC, handfat, vv-beredare och dusch. Andra våning med sovloft och förrådsutrymme.

  Uppvärmning med vedkamin och luftvärmepump. Vatten och avlopp gemensamt med bostadshus 1. Fiber finns inkopplat. Huset har varit uthyrt sedan ombyggnaden och senaste hyresgästen har nyligen flyttat.

  Stall

  Uppfört 1946. Väggar av trä och plåt samt aluminiumplåttak. Yttermått 21 x 8 m. Invändigt finns ett stall med 4 boxar, varav 2 har full takhöjd, en loge och vagnbod.

  Ladugård

  Ladugård uppför i trä med aluminiumplåttak. Båda gavlarna är utbytta 2020 och hela byggnaden ommålad. Invändigt finns ett äldre djurstall, loge, ränne och vagnbod.

  Övriga uthus

  På gården finns även 3 mindre uthus; ett mindre traktorgarage, en överbyggd jordkällare och en äldre förrådsbyggnad.

 • Fastighetsuppgifter

  Arealer

  Totalt 2,7 ha, varav ca 2,0 ha åker- och betesmark, ca 0,2 ha lövskog samt ca 0,5 ha tomtmark. Uppgifter för totalarealen från uppmätning av lantmäteriet och för delarealerna genom uppmätning på eniro.se.

  Åker- och betesmark

  Totalt ca 2,0 ha, i huvudsak uppdelat på 4 mindre åkrar som avdelas av stenmurar och en väg. Används idag för hästbete.

  Området med betesmark på andra sidan vägen utgörs till en del av en mindre paddock som idag är gräsbevuxen.

  Jakt

  Jakträtten är utarrenderad t.o.m. 2021-06-30.

  Skola, samhällsservice m.m.

  Skola F-6 finns i Od, 7-9 i Herrljunga. Närmaste affär i Annelund, vårdcentral i Fristad alt. Herrljunga. Od är en aktiv bygd med framåtanda och många föreningar.

  Taxeringsvärden

  Hela fastigheten är taxerad till 1.068.000 kr (2020 års taxering). Delvärden; bostadshus 1 502.000, bostadshus 2 204.000, tomtmark 156.000, åker- och betesmark.78.000, ekonomibyggnader 128.000 kr.

  Inteckningar

  Det finns uttaget 3 st inteckningar på totalt 1.015.000 kr i fastigheten.

  Vägbeskrivning

  Kör väg 182 till Od, tag av mot Borgstena. Kör ca 3,1 km och tag sedan vänster vid skyltar mot Kåtorp och Galtholmen. Kör sedan ca 500 m där gården ligger på höger sida vägen.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Officialservitut: Väg. Rätt för grannfastigheten Kåtorp 1:24 att använda framfartsvägen från ladugården fram till den egna tomten.

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Fiber för bredband - Tele

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Öresjö, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20030116, Registreringsdatum: 20110912)

  Rättigheter förmån

  Officialservitut Vattentäkt: rätt att använda, förnya och underhålla befintlig vattenbrunn med tillhörande ledningar som ligger på grannfastigheten Kåtorp 1:3.

 • Försäljnings­information

  Buden skall skickas till fastighetsmäklaren senast den 19 oktober 2020 via mail eller bifogad budblankett.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris
1 375 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
Herrljunga Kåtorp 1:5
Adress
Kåtorp 1, Od
Ort
Ljung
Areal
2.7 ha

Ansvarig Mäklare

David Lindberg
David Lindberg

Reg. fastighetsmäklare


David är utbildad naturvetare, och vistas gärna ute i skog och mark. Han jobbade i flera år på Länstyrelsen med rådgivning på många av Sjuhäradsbygdens gårdar. Som nyutbildad fastighetsmäklare kom han till Skogsbyrån 2008 och det är med stort engagemang och driv som David tar till sig varje nytt uppdrag. Han äger idag familjegården strax utanför Alingsås, där han gärna tillbringar många tuffa arbetspass i skogen.


Dokument & Länkar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!