Korrebo 1

Gård i Månstad 19 ha

Gården ligger som sista hus på vägen belägen i den vackra och aktiva bygden kring Månstad. Här finns ett lättskött och välvårdat bostadshus med bl a jordvärme och fiber. Tillsammans med ladugård, intill liggande inägomark och en öppen vy över landskapet skapas här en mycket fin gårdsmiljö. Till gården hör också 11,7 ha produktiv skog med hög bonitet och ett virkesförråd på 2.250 m3sk.
En fantastisk möjlighet att förverkliga drömmen om det lantliga boendet, odling, djurhållning, skog och fiske. Välkommen på visning!

 • Ekonomi
  Pris
  3 300 000 kr (Pris)
  Sista buddag
  Måndag 13 sep

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Uppvärmning
  20 428 kr
  Vatten/avlopp
  1 061 kr
  Sophämtning
  2 230 kr
  Samfällighet
  2 840 kr

  Försäkring

  6 277 kr

  Fiber

  4 280 kr
  Totalt
  37 116 kr
  Pantbrev
  2st inteckningar på totalt 9 000 kr
 • Byggnader
  Bostadsbyggnad

  Bostadsbyggnad uppförd 1880 i 2 plan. Timmerstomme. Väggbeklädnad med plåtpanel och takbeklädnad av betongpannor. Boyta (enl fastighetstaxeringen) 130 m² och biyta 10 m². Två och treglasfönster. Djupborrad vattenbrunn. Avlopp via trekammarbrunn med filtrering (2010). Uppvärmning via jordvärme (2004). Fiber. Bostaden genomgick en renovering och en mindre tillbyggnad på baksidan i form av köksentre och badrum på 1960-talet. Mycket är kvar i orginal sen denna tid och endast några få saker är utbytta. Golven är beklädda med plastmattor förutom i badrummet där det är kakel. Vackra äldre spegeldörrar både på första och andra våning.

  Första våning Entré via en överbyggd veranda i vitmålad trä. Rymlig hall med möjlighet till förvaring och access till vardagsrum, kök och sovrum. Trappa upp till andra våning. Ljust vardagsrum uppdelat i två avdelningar. Kök med målade köksluckor, elspis med häll (2020), äldre fläkt och diskmaskin (2000). Stort skafferi med hyllor och arbetsbänk och fullhöjds kyl och frys (2009). Grov/köksentré med mindre hall och badrum innehållande WC (i bruk men något defekt), handfat och badkar. Sovrum/kontor med dörr till kök och till hall.

  Andra våning Möblerbar hall och lucka upp till vind samt rejäla förvaringsutrymmen i kattvindar. Tre sovrum varav ett mindre som tidigare var ett sidoförråd. Platsbyggda garderober i samtliga sovrum. Tidigare kök som idag utgör tvättstuga med tvättmaskin, arbetsbänk, köksho och skåp. Äldre vacker gjutjärnsspis från Husqvarna (bör provtryckas)

  Ladugård

  Äldre ladugård med påbyggd vinkel och med delvis uppmurad grund. Uppförd i trä och med tak av eternit. Körbrygga upp till logen uppbyggd av vacker natursten. Byggnaden innehåller många bra förvaringsutrymmen och ett äldre djurstall, mjölkrum, matkällare samt ett charmigt utedass med tre sittplatser. På baksidan återfinns den gamla gödselstan med cementgolv och vagnskjul. Storlek enligt taxeringen 249 m2.

  Garage

  Byggnad med uppmurad grund och gjutet golv, fasad av trä och tak med eternit. Första plan består av matkällare och garage. Andra våning som nås via trappa på utsidan består av ett äldre sädesmagasin, snickeriverkstad samt ett mindre isolerat rum. Ett påbyggt dubbelgarage och ett separat garage uppbyggt i trä och med tak av aluminium.

 • Fastighetsuppgifter

  Fastighetsbeteckningar

  I försäljningen ingår Tranemo Korrebo 1:10, 1:15 och Björnarp 2:11 och 2:12.

  Arealer

  Arealerna uppgår enligt skogsbruksplan till 19,2 ha fördelat på 11,7 ha skog, 7,1 inägomark och 0,4 övrig areal. Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till 19,194 ha

  Skogsuppgifter

  Den produktiva skogsmarken uppgår till 11,7 ha med ett totalt virkesförråd på 2.251 m³sk , varav 1.499 m³sk utgör av S1-skog och 3,8 ha av ungskog (R2).

  Trädslagsfördelningen på fastigheten fördelar sig på: gran 80 %, 2 % tall och 18 % lövskog.
  Skogen har en bra åldersfördelning och är inne i en gynnsam tillväxtfas. Årlig tillväxt är beräknad till 109 m³sk per år. Boniteten är hög och uppgår till 10,7 m³sk/ha och år.
  Skogsmarken är belägen på två skiften.

  Uppgifterna är hämtade från skogsbruksplan upprättad av Södra. Fältarbetet är utfört våren 2021. Årets tillväxt ingår ej i totala virkesförrådet.

  Inägomark

  Inägomarken består av 7,1 ha åker och betesmark. Marken är utarrenderad via ett muntligt avtal innevarande växtsäsong.

  Jakt och fiske

  Fastigheten Korrebo 1:15 har fiskerätt i Sämån. Enligt överenskommelse är jakten utarrenderad till en av säljarna kommande fem år. Kontrakt kommer att upprättas med ny köpare vid tillträdet. Marken är del av Länghems Månstads älgskötselområde.

  Fiber

  Fiber är inkopplat via Satelithuset i Limmared AB

  Taxeringsvärde

  Korrebo 1:10, 1:15, Björnarp 1:15 och 2:11 är samtaxerade och totalt värde är: Totalt 1.406.000 kr fördelat på tomtmark 116.000 kr, bostadsbyggnad 481.000 kr, skogsmark 616.000 kr, åkermark 147.000 kr, betesmark 21.000 kr, ekonomibyggnader 25.000 kr.

  Friskrivning

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul, se bifogad frågelista besvarad av säljarna gällande fastighetens skick.

  Vägsamfällighet mm

  Korrebo 1:10 har del i Bredared-Korrebo vägsamfällighet. Fastigheten har 7,1 andelar. Varje andel kostar 400 kr. Enligt hemmansklyvningen 1883 går en samfälld väg igenom fastigheten (1:10), enligt Lantmäteriets akt berör detta Korrebo 1:10, 1:8 och 1:9.

  Sämåns Regleringsföretag

  Korrebo 1:15 har del i Sämåns Regleringsföretag vilket innebär att man som ägare är med och delar på kostnaden gällande rensning och övrigt underhåll av ån. Rensningen görs var 20:e år och nästa gång är planerat till 2022. Korrebo 1:15 har 0,00201 andelar.

  Service, skola och barnomsorg

  Gården ligger ca 9 km från Länghem samhälle som erbjuder vardaglig service med skola (F-6), barnomsorg, livsmedelsaffär, pizzeria m.m. Skolskjuts finns i närområdet. I Månstad finns Prästkragen förskola ligger bredvid kyrkan i Månstad. Prästkragen är en förskola 1-5 år och fritids 6-12 år. Fastigheten ligger med utmärkta pendlingsmöjligheter både till Ulricehamn, Borås, Tranemo och Svenljunga. Pendlingsparkering intill väg 27 finns närmast vid Boda ca 7 km). Limmareds station är belägen 9 km från gården och är en järnvägsstation som ligger vid Kust till kust-banan. Vid stationen stannar regionaltåg som går mellan Göteborg C och Kalmar C. I Tranemo (ca 20 km) finns utökad service och med ytterligare skolor, mataffärer, vårdcentraler, tandvård och shopping.

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mail.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Fakta

Pris
3 300 000 kr (Pris)
Fast.betn.
TRANEMO KORREBO 1:10 mfl
Adress
Korrebo 1
Ort
Månstad
Areal
19.2 ha
Boarea
130 m2
Driftskostnad
37 116 kr

Ansvarig Mäklare

Cecilia Isbring
Cecilia Isbring

Reg. fastighetsmäklare


Cecilia är en skogsägande ryttare från Ulricehamn. Är fastighetsmäklaren med erfarenheter inom allt ifrån bokslut, skogsplantering till filminspelning. Började på Skogsbyrån 2007 efter en mångårig erfarenhet av ekonomi, redovisning och kundservice. Som skogsägare, natur- och djurälskare brinner Cecilia för att varje fastighet skall hitta sin nya ägare och fortsätta förvaltas och utvecklas på bästa sätt.


Dokument & Länkar

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Handler : Shared memory (Memcache)
Cache hits : 0 [N/A]
Cache misses : 0 [N/A]
Cache total : 0
Url added to cache : 0Misses list