Kyrkeberg 105

Gård i Murum - 11 ha

Kyrkeberg - gården med två välrenoverade bostadshus och många möjligheter. Intill kyrkan på kullen ligger gården som inbjuder till ett aktivt lantliv eller för den som bara vill ta det lugnt i uterummet en sommarkväll. Bekvämt pendlingsavstånd till flera större orter. Åker och betesmark samt ladugård med carport, såghus och separat verkstad.

 • Ekonomi
  Pris
  3 900 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Torsdag 17 jun

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Vatten/avlopp
  2 000 kr
  Sophämtning
  1 500 kr
  Sotning
  1 700 kr

  Fastighetsavgift

  8 440 kr

  Försäkring

  3 280 kr

  Elkostnad, nätavgift

  3 900 kr

  Elförbrukning

  2 200 kr
  Totalt
  5 200 kr

  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Ej fastställt
  Pantbrev
  9st inteckningar på totalt 1 950 000 kr
 • Byggnader
  Huvudbyggnad

  Bostadshus Bostadshus uppförd 1981 i 1½ plan. Boyta enligt fastighetsregistret, 146 m² och biyta 33 m². Trästomme med fasad av träpanel och Mexitegel. Tak beklätt med betongpannor. Fönstren är 2 och 3 glas isolerglas. Vatten från borrad brunn, 2019, som är gemensam med Torpet. Avlopp med trekammarbrunn och infiltration som ännu inte är besiktigad. Större renoveringar är gjorda: 2009 inglasning av uterum, 2011 renovering badrum övre plan, 2014 takbyte, 2017 tvättstuga övre plan, 2019 helrenovering entréplan då även vattenburen golvvärme installerades i bjälklaget.

  Entréplan Via entrén kommer man rakt i den öppna planlösningen med kök och vardagsrum kombinerat. Köket med köksön ger en fin möjlighet att trivas. Hällen i köksön är en Bora häll med integrerad fläkt så man slipper kökskåpan, elegant och praktisk. Alla vitvaror är rostfria och av märket Husqvarna. Utgång till stort inglasat uterum med infravärme. I anslutning till entrén finns ett förberett badrum med avlopp för dusch, wc och handfat. Även förberett för golvvärmeslingor. Groventré/pannrum med separat ytterdörr ger plats för vedförvaring, vedpanna Viadrus och ackumulatortankar, 1.500 liter. Dessutom finns tvättmöjligheter.

  Övervåning Trappan leder upptill en möblerbar hall. Två sovrum i ena gaveln och i motsatt gavel finns större sovrum med walk in closet och utgång till balkongen. Badrum där man möter morgonsolen har dusch, wc, handfat och trämöbler. Infällda takspottar och vattenburen golvvärme. Separat klädvårdsrum med tvättmaskin och torktumlare.

  Torp

  Timrat bostadshus uppfört i 1½ plan. Boyta ca 80 m², ej uppmätt. Väggbeklädnad med träpanel och takbeklädnad av betongpannor. Torpargrund. Sidohängda tvåglasfönster med spröjs. Hela huset är smakfullt renoverat under senare tid så att torpkänslan finns kvar med synliga timmerväggar och trägolv. Vatten och avlopp är gemensamt med huvudbyggnaden. Uppvärmning med vedspis, braskamin och oljefyllda el-element. I entré och badrum finns elektrisk golvvärme.

  Första våning Entré som leder in till kök och trappa till andra våning. Köket har både vedspis och elspis med häll, diskbänk/arbetsbänk och kylskåp. Frysen är installerad i ett annat rum. Vardagsrummet med kamin och utgång till uteplatsen i väster och utgång till den lilla glasverandan i söder. Vardagsrummet går att avdela ifall man vill ha ytterligare ett sovrum.

  Andra våning Trappan kommer upp i ett mysigt allrum. Därifrån når man sovrummet och badrummet som är renoverat 2012 med golvvärme, wc, dusch, handfat och en kombinerad torktumlare och tvättmaskin.

  Ladugård och carport

  Ladugård uppförd i trä med träfasad och tak med takplattor och underliggande spåntak. Höränne, logdel med körbart golv och ny stor skjutport. Logen ger möjligheter till framtida häst/djurstall, idag fungerar den som maskinhall. Det äldre djurstallet används som förråd och snickarverkstad. Mjölkrummet är värmeisolerat och används delvis som omklädningsrum. Carporten är byggd i vinkel till ladugården och ger plats för tre bilar, taket på denna del är belagt med aluminiumplåt och underliggande spåntak. På andra våning i carporten finns ett förråd med härlig träkänsla.

  Verkstad och vedbod

  Verkstaden är byggd med trästomme och träväggar. Taket är belagt med plåt. Verkstadsdelen är isolerad och har målade gipsväggar. Vedboden har träväggar.

  Såghus/lösdrift

  Det nybyggda såghuset är byggt med delvis murade väggar och träväggar. Ifall man vill så finns det goda möjligheter att bygga om till en mindre lösdrift eller med ytterligare vägg och tak så blir det ett stall. Inventarierna för att såga är lös egendom och ingår inte i försäljningen.

  Jordkällare

  I trädgården ligger en vacker jordkällare som även fungerar som pumphus.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Enligt preliminär uppgift från förrättningslantmätare uppgår arealen till totalt 10,98 ha.

  Åker och betesmark

  Den brukade marken uppgår till 4,18 ha åker och 6,65 ha naturbetesmark enlig årets SAM-ansökan och är ekologisk. Jordbruksmarken ligger samlat i direkt anslutning till ekonomibyggnaderna och brukas av säljarna. Stödrätterna överlåts till köparen.

  Lantmäteriförrättning

  Lantmäteriförrättning pågår där ett skogsskifte avstyckas från Kyrkeberg 1:2 och bildar Kyrkeberg 1:15. Angivna arealuppgifter är inte exakta, eventuella avvikelser mellan angivna arealer och den areal som Lantmätare senare flyttar mellan fastigheterna får köpare och säljare finna sig i utan kompensation. Det är befintliga markeringar i terrängen som gäller och begränsar områdets yta. Hälften av Kyrkeberg 1:2s skattetal samt andelar i samfälligheter fördelas till styckningslotten 1:15. Tillträde kan ske först efter det att avstyckningen vunnit laga kraft och registrerats i fastighetsregistret. Säljaren står för lantmäterikostnaden som är en direkt följd av avstyckningen. Lantmäteriförrättningen beräknas vara klar i sommar.

  Överlåtelsebesiktning

  Säljaren har inför försäljningen utfört en överlåtelsebesiktning av huvudbyggnaden genom Husinspektörn Sjuhärad. Protokoll finns tillgängligt på visningsdagen och kan även beställas hos mäklaren.

  Torpet/hyreshus

  Idag är Torpet uthyrt tillsvidare och hyresgästerna är ej uppsagda. Det finns en egen infart och parkeringsplats till Torpet.

  Fiberanslutning

  Båda bostadshusen kommer att anslutas till Fiber av Ulricehamns Energi. Det finns inte fått något exakt datum för detta men troligen kan det vara klart till tillträde.

  Taxeringsvärden

  Det finns inga fastställda taxeringsvärden på grund av att fastigheten nyligen genomgått en lantmäteriförrättning.

  Byggnad på ofri grund

  Badhytten som står bakom vedboden ingår inte i försäljningen och säljarna förbehåller sig rätten att ta bort denna efter tillträdet.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning,optokabel - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Officialservitut: Vattenledning. Till förmån för Kyrkeberg 1:13

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Kraftledning,optokabel

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris
3 900 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
ULRICEHAMN KYRKEBERG 1:2 och 1:13
Adress
Kyrkeberg 105
Ort
Älmestad
Areal
28.6 ha
Boarea
146 m2
Driftskostnad
5 200 kr

Ansvarig Mäklare

Hans-Olof Nyman
Hans-Olof Nyman

Reg. fastighetsmäklare


Med en lantmästarexamen från universitetet i Alnarp, boendet med familjen på en stor släktgård i Sandared, är Hans-Olof vår självklara expert när det gäller lantbruk och gårdsliv. Tiden som rådgivare och förtroendevald på Hushållningssällskapet tillsammans med hans stora engagemang i styrelser och föreningsliv i våra bygder gör att han har skaffat sig ett ovärderligt kontaktnät som vi får ta del av här på Skogsbyrån.


Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!