Haratången Sandslätt

Gård i Örby - 2 ha

Trevlig gård i Haratången med välskötta byggnader och knappt 2 ha med åker- och betesmarker i anslutning till gården. Välhållet bostadshus med bl.a. nyrenoverade badrum och smidig uppvärmning med bergvärme. Gårdens marker ger möjlighet till egen odling och djurhållning.

 • Ekonomi
  Pris
  2 700 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Måndag 24 maj

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Vatten/avlopp
  1 500 kr
  Sophämtning
  2 310 kr
  Sotning
  600 kr

  El

  17 000 kr

  Försäkring

  4 741 kr
  Totalt
  26 151 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadshus uppfört 1974 i 1 plan med källare under hela huset. Regelstomme, ytterväggar av trä och tak med betongpannor. Tvåglasfönster. 6 rum och kök, boarea 113 m² och biarea 107 m² enligt ny areamätning av Eklund & Eklund. Huset är välhållet och vissa renoveringar är gjorda nyligen, bl.a. nyrenoverade badrum, nya vitvaror i köket, nymålad källare m.m.

  Egen vattenbrunn med mycket god vattentillgång och god vattenkvalitet. Enskilt avlopp (2009) med trekammarbrunn och infiltration. Uppvärmning genom bergvärme (2012) och vedpanna (2008). Vedpannan ej använd på några år men godkänd i kontroll förra året. Fiber är inkopplat (Haratångens fiberförening), årlig avgift 4375 kr. Energideklaration är utförd 2021-04-30 av Eklund & Eklund Energideklarationer AB. Energiprestanda 71 kWh/m² och år, energiklass C.

  Första våning Entré/hall med trappnedgång till källaren. Toalett med WC och handfat. Stort vardagsrum som avdelas av ett valv mot köket, öppen spis, vackert trägolv och med fint ljusinsläpp från båda långsidorna. Kök med kyl/frys, spis och diskmaskin. Nyrenoverat badrum med våtrumstapet, WC, handfat och dusch. 3 sovrum med garderober. Från köket utgång till en liten altan på baksidan.

  Källarvåning Groventré. Tvättstuga med tvättmaskin. Torkrum. Förråd. Matkällare. Bastu (ej färdigbyggd) med anslutande, helkaklad dusch. Stort allrum med klinkersgolv och öppen spis (godkänd 2020). Hobbyrum. Pannrum med värmepump, vedpanna med elpatron och två ackumulatortankar (2 x 500 l).

  Ladugård

  Ladugård med väggar av trä/plåt/mursten och plåttak (byte 2017). Area 146 m² enligt taxeringen. Invändiga utrymmen; garage för mindre fordon, förrådsutrymmen och en stor loge med infart via en stensatt körbrygga.

  Lillstuga

  Äldre byggnad uppförd i trä med plåttak (byte 2017). Invändigt äldre inredning. Huset har inte använts på länge och har på senare år använts som förråd.

  Vedbod

  Uppförd i trä med tak belagt med takpapp.

  Jordkällare

  Jordkällare i slänten bakom bostadshuset. Den är mycket välhållen invändigt med trappa och väggar av huggen natursten och ett vackert takvalv med tegelsten.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Totalt areal enligt lantmäteriet 2,0 ha, varav 1,5 ha åker- och betesmark, 0,2 ha skogsmark och 0,3 ha tomtmark. Delarealer uppmätta på eniro.se.

  Åker- och betesmark

  Omfattar 1,5 ha fördelat på 2 delområden; ett område med betesmarker omkring ladugården (ca 1,0 ha) och en separat åker vid väg 156 på ca 0,5 ha. Stödrätter för EU-stöd saknas.

  Skogsmark

  En mindre skogsdunge med lövskog öster om ladugården på ca 0,2 ha.

  Skola, fritid m.m.

  Skola F-6 finns i Örby och 7-9 i Kinna. Affärer och samhällsservice i Kinna och Skene. Närhet till badsjöar och elljusspår. Bra bussförbindelser och hållplats nära gården.

  Taxeringsvärden

  Fastigheten är nybildad i lantmäteriförrättning. Det finns därför inget nytt taxeringsvärde beslutat ännu.

  Inteckningar

  Det finns en uttagen inteckning på 195.000 kr. Skriftligt pantbrev.

  Vägbeskrivning

  Från väg 41: tag av i trafikplats Skene och kör sedan väg 156 mot Svenljunga. Kör 9 km till Haratången och tag sedan vänster vid Svenasjö kyrka. Gården ligger sedan ca 50 m in på vägen nära parkeringsplatsen för kyrkan.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Örby, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20060228, Registreringsdatum: 20090423)

  Rättigheter last

  Avtalsnyttjanderatt TELE

  Samfällighet

  Haratången s:2: Grusvägen från Svenasjö kyrka och förbi gamla skolan ut till väg 156.

 • Försäljnings­information

  Bud skall skickas till fastighetsmäklaren via mail eller bifogad budblankett senast den 24 maj 2021.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruks- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.

Visningar

 • Tisdag 11/05 kl 16:00 - 18:00Föranmälan. Kontakta mäklaren för tidsbokning.

Fakta

Pris
2 700 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
Mark Gunnbo 2:3
Adress
Haratången Sandslätt, Örby
Ort
Örby
Areal
2.0 ha
Driftskostnad
26 151 kr

Ansvarig Mäklare

David Lindberg
David Lindberg

Reg. fastighetsmäklare


David är utbildad naturvetare, och vistas gärna ute i skog och mark. Han jobbade i flera år på Länstyrelsen med rådgivning på många av Sjuhäradsbygdens gårdar. Som nyutbildad fastighetsmäklare kom han till Skogsbyrån 2008 och det är med stort engagemang och driv som David tar till sig varje nytt uppdrag. Han äger idag familjegården strax utanför Alingsås, där han gärna tillbringar många tuffa arbetspass i skogen.


Dokument & Länkar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!