Mötesbron 5

Gård i Bredared - 3,3 ha

En gård som ligger en bit från vägen mellan Sandhult och Bredared, endast 12 km till Borås. Gården erbjuder förutom ett energisnålt och trivsamt bostadshus en ladugård med häststall, garage, vedbod och carport. Paddock och trädgård med växthus. Gårdcentrat omges av åker/betesmark och skogsmark. För den som är intresserad av fiske så finns här också en bäck med bäcköring. Här har alla en given plats, familjen, djuren och naturen. En perfekt liten gård för dig som vill ha möjlighet till en enkel hästhantering med god standard och mindre skogsbruk. Välkommen på visning!

 • Ekonomi
  Pris
  3 900 000 kr (Utgångspris)

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Sophämtning
  2 502 kr
  Väg
  750 kr
  Sotning
  678 kr

  Försäkring

  6 977 kr

  Pellets till panna

  3 900 kr

  Fastighetsavgift

  8 524 kr
  Totalt
  23 331 kr

  Taxeringsår
  2022
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  1 107 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  1 613 000 kr
  Pantbrev
  5st inteckningar på totalt 374 000 kr
 • Byggnader
  Bostadsbyggnad

  Bostadshus Ursprungligen är det byggt på 1920-talet och har sedan byggts om och till i etapper. Idag är det 1½ plan med en boyta på 137 m² och biyta 16 m², enligt fastighetsregistret. Trästomme med fasad av träpanel och tegel. De flesta fönstren är relativt nya treglasfönster. Vatten från borrad brunn. Avlopp med trekammarbrunn och infiltration. Uppvärmning via vattenburet värmesystem med pelletspanna som är kompletterad med elpatron och ett solfångarsystem. Dessutom finns en vedeldad täljstenskamin i vardagsrummet för värme och trivsel. Se även överlåtelsebesiktning och energideklaration.

  Entréplan Via entrén kommer man in i en välkomnande hall och vidare till ett ljust och renoverat kök med vita köksluckor och mörk bänkskiva, ugn i rostfritt med spishäll och en svart högblank fläkt. Fullhöjds kyl och frysskåp och integrerad diskmaskin. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum med dusch, wc, handfat och tvättmaskin. Vardagsrummet är rymligt och har plats både för det det stora matsalsbordet och soffhörnan med braskaminen. Utgång till ett stort inglasat uterum i västerläge. Pannrum med pelletspanna och hydrofor. I anslutning till pannrummet finns en vedbod med ackumulatortankar och solfångarsystemet.

  Övervåning Trappan leder upptill tre sovrum varav ett med balkongdörr förberedd för en blivande balkong. Toalett med WC och handfat. På våningsplanet finns det många förvaringsmöjligheter i form av ett stort förråd och flertalet garderober.

  Ladugård/Häststall

  Ladugård byggd på 1950-talet och är uppförd i trä med träfasad och tak belagt med takplattor. Stalldelen har murade och putsade ytterväggar. Häststallet har 5 boxar med boxmellanväggar i trä. Gårdens hästar har dock den mesta tiden vistats i de två lättskötta lösdrifterna som är byggda på ladugårdens ena gavel och baksida. Dessutom finns det en sadelkammare, verkstad, carport, vedbod, förråd och ett höränne med skulltork.

  Paddock

  Paddocken ligger i anslutning till bostadshuset och trädgård så att man lätt kan ha uppsikt över den. Underlaget är uppbyggt med sand och ett översta lager med av stenmjöl. Mått ca 20 x 30 m.

 • Fastighetsuppgifter

  Åker, bete och skogsmark

  Betesmarken och skogsmarken är inhägnad har betats av hästar. Åkern har det senaste året varit brukad av en angränsande lantbrukare men är nu möjlig att använda för egna odlingar eller som betesmark. Skogsmarken är bevuxen med äldre gran, tall och lövskog.

  Arealer

  Arealerna uppgår enligt fastighetsregistret till 3,27 ha. Fördelat på åker 1 ha, betesmark 1 ha, skog 1 ha, enligt fastighetstaxering.

  Taxeringsvärden

  Totalt 1.613.000 kr fördelat på tomtmark 387.000 kr, bostadsbyggnad 1.069.000 kr, skogsmark 65.000 kr, åkermark 39.000 kr, betesmark 15.000 kr, ekonomibyggnader 38.000 kr.

  Inteckningar / Pantbrev

  Det finns totalt 5 pantbrev på totalt 394.000 kr. Ett av dessa pantbrev (20.000 kr ) är skriftligt och är förkommet och skall dödas. Därefter är pantbreven på totalt 374.000 kr.

  Överlåtelsebesiktning

  Säljaren har inför försäljningen utfört en överlåtelsebesiktning av bostadsbyggnaden gjord av Husinspektörn Sjuhärad.

  Optisk fiber

  Fastigheten är ansluten till optisk fiber via Bredareds Fiber Ekonomisk Förening . De andelar som säljaren har i föreningen kommer att överlåtas till köparen utan kostnad. För mer information se. http://bredaredsfiber.se/medlemsskap/ Möjlighet finns för köparen att överta de tjänster som säljaren har hos aktuell leverantör.

  Övrigt

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borås Källhult Ga:2

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning, nätstation.

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Brunn.

  Rättigheter last

  Officialservitut: Vattentäkt vattenledning

 • Försäljnings­information
  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt alternativt fastighetsreglering erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR se vår hemsida skogsbyran.com

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning
Visningsanmälan

Fakta

Pris
3 900 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
BORÅS MÖTESBRON 1:2
Adress
Mötesbron 5
Ort
Bredared
Areal
3.3 ha
Boarea
137 m2
Driftskostnad
23 331 kr

Ansvarig Mäklare

Hans-Olof Nyman
Hans-Olof Nyman

Reg. fastighetsmäklare


Med en lantmästarexamen från universitetet i Alnarp, boendet med familjen på en stor släktgård i Sandared, är Hans-Olof vår självklara expert när det gäller lantbruk och gårdsliv. Tiden som rådgivare och förtroendevald på Hushållningssällskapet tillsammans med hans stora engagemang i styrelser och föreningsliv i våra bygder gör att han har skaffat sig ett ovärderligt kontaktnät som vi får ta del av här på Skogsbyrån.


Dokument & Länkar

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!