Passarp 3

Hästgård i Ljungsarp - Passarp 2 ha

Välkommen till Passarp! Här finner du en gård med ett vackert veduppvärmt hus med glasveranda, ett stall med 3 st boxar och en stor verkstadslokal från 2008.
På gården finns möjligheter till att odla och skapa sitt egna självhushåll och närmiljö precis som man själv önskar.
Tillsammans blir detta en plats som hela familjen kan trivas på. Gården är belägen 7,5 km från Dalstorp, 32 km från Ulricehamn och 53 km från Jönköping. Boka en visning och upplev gården på plats. Välkomna!

 • Ekonomi
  Pris
  2 450 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Söndag 16 okt

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Vatten/avlopp
  2 000 kr
  Sophämtning
  6 000 kr
  Sotning
  3 000 kr

  El

  15 000 kr

  Försäkring

  9 204 kr
  Totalt
  35 204 kr

  Värderingsår
  2022
  Pantbrev
  6st inteckningar på totalt 905 000 kr
 • Rumsbeskrivning

  sdgaegefdgvaea

 • Byggnader
  Bostadsbyggnad

  Vacker bostadsbyggnad i två plan uppförd i slutet av 1800-talet med tidstypisk charmig glasveranda. Innehållande 6 r.o.k, varav 4 sovrum. Boyta ca 200 m² . Källare under del av huset. Bostaden har smakfullt renoverats löpande mellan 2002- 2016 med bla nytt kök, tak och sovrum. Väggbeklädnad med stående rödmålad träpanel med läkt och takbeklädnad av lertegel. Kopplande tvåglasfönster med spröjs. Djupborrad vattenbrunn. Enskilt avlopp. Uppvärmning via vedpanna och ackumulatortank (2500 liter).

  Första våning Entré via glasverandan på baksidan av huset. Hall med möjlighet till förvaring och trappa upp till andra våning.
  Stort och inbjudande kök med ljusa köksluckor av ek och synliga bjälkar i taket. Elspis med häll, fläkt, diskmaskin och kyl och frysskåp allt i rostfritt stål. Bänkskiva av ek samt en praktisk köksö med sittmöjligheter. I köket finns även en inmurad vacker köksspis som en vacker och praktisk detalj. Rymlig matplats i tillbyggd glasveranda med utgång till altan. Stort vardagsrum med trägolv och vacker tapet samt en ståtlig vit kakelugn som är i bruk att användas. Kontor med ljusinsläpp från två håll. Kaklat badrum med badkar och WC och handfat samt tvättstuga.

  Andra våning Möblerbar hall med bjälkar i taket. Fyra renoverade sovrum varav två stycken med garderober. På våningsplanet finns också ett påbörjat nytt badrum, idag finns här tak och reglar.

  Källare Källaren nås via en separat trappa utifrån. Källardelen innehåller förvaring och pannrum.

  Ladugård/Stall

  Stor ladugård med suterräng plan och med delvis uppmurad grund. Fasaden består av trä och taket är beklätt med plåt. På sutterängplanet finns en renoverad stalldel med 3 färdiga boxar samt 2 stycken äldre boxar. Uppvärmd sadelkammare. Övre delen av ladugården består av en öppen yta med direktaccess från gårdsplan via dubbeldörrar av trä. I dag används ytan till förvaring.

  Maskinhall/verkstad

  Garagebyggnad uppförd 2008 belägen i anslutning mellan två befintliga äldre gårdshusbyggnader. Fasad med trä och tak med tegelprofilerad plåt. Två stycken garageportar samt en vikbar högport. Gjutet golv förberett för golvvärme. Utrymmet används idag som en verkstad och här finns goda möjligheter till att odla sitt egna motorintresse eller kanske driva en verksamhet. (Lyften ingår ej i försäljningen) Ovanför taket finns idag ett oinrett utrymme som var planerat att fungera som ett allrum och delvis är förberett för detta.

  Sidobyggnaderna innehåller bastu med omklädningsrum, snickarbod, vedbod, magasin samt förvaring.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Total areal 2,09 ha enligt taxeringen. Varav ca 1,5 ha betesmark och skog.

  Taxeringsuppgifter

  Totalt 587.000 kr fördelat på tomtmark 150.000 kr, bostadsbyggnad 437.000 kr.

  Inägomark

  Inägomarken består av ca 1,5 ha betesmark.

  Jakt

  Jakten tillfaller ny ägare.

  Ny vägsträckning

  Vägen som idag går mellan hus och gårdsplan kommer att dras om utanför fastighetens gränser så att gårdsmiljön kommer bli fri från trafik. Lantmäteriförrättningen avslutades 2022 och arbetet med ny vägsträckning beräknas påbörjas innan årets slut. För mer info kontakt mäklaren.

  Fiber

  Fastigheten är ansluten till fiber via Landsbygdsnät i Tranemo (LIT)

  Friskrivning

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Se bifogad frågelista besvarad av säljarna gällande fastighetens skick.

  Skola och barnomsorg

  Förskola finns i Ljungsarp ca 3 km från gården och skola årskurs F-6 ligger i Dalstorp ca 10 minuter med bil från fastigheten. Här finns också övrig service såsom livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger och bensinstation. Högstadie och gymnasieskola finns i Tranemo.

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Tranemo Gummestorp Ga:1

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning
Visningsanmälan

Fakta

Pris
2 450 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
TRANEMO PASSARP 1:18
Adress
Passarp 3
Ort
Ljungsarp
Areal
2.1 ha
Driftskostnad
35 204 kr

Ansvarig Mäklare

Cecilia Isbring
Cecilia Isbring

Reg. fastighetsmäklare


Cecilia är en skogsägande ryttare från Ulricehamn. Är fastighetsmäklaren med erfarenheter inom allt ifrån bokslut, skogsplantering till filminspelning. Började på Skogsbyrån 2007 efter en mångårig erfarenhet av ekonomi, redovisning och kundservice. Som skogsägare, natur- och djurälskare brinner Cecilia för att varje fastighet skall hitta sin nya ägare och fortsätta förvaltas och utvecklas på bästa sätt.


Dokument & Länkar

Karta

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!