Remmen 3

Gård i Sjötofta - 53,7 ha

Välkommen till Remmen 3. Idyllisk gård med välskötta byggnader och möjlighet för ett aktivt skogsbruk i kombination med jakt och friluftsliv. Bostadshuset är mycket charmigt med flera kakelugnar och vedspis i köket. Gästhus med pentry och nytt badrum. Båda bostadshusen är anslutna till fiber. Skogen omfattar 33.3 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd på totalt 3.253m³sk.

 • Ekonomi
  Pris
  4 500 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Måndag 25 okt

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Sophämtning
  2 060 kr
  Sotning
  622 kr

  Elkostnad

  22 000 kr

  Försäkringskostnad

  7 442 kr
  Totalt
  32 124 kr
  Pantbrev
  5st inteckningar på totalt 188 700 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadshuset är byggt i 1 och 1/2 plan med stomme av trä på en torpargrund. Fasad av trä och betongpannor på taket. Större delen av fönstren byttes under 2019 till 3-glasfönster aluminium på utsidan. Byggnaden får vatten via en grävd brunn som är belägen på gården. Avlopp via en äldre trekammarbrunn med infiltration. Fiber finns installerat i byggnaden. Alla eldstäder sotas och är godkända att använda. Invändigt finns flera vackra trägolv. Uppvärmning sker via elelement och alla eldstäder.

  Entréplan rymmer ett kök med matplats. Vedspis, elektrisk bänkspis, kyl/sval. Väggarna är klädda med pärlspont. Grovkök med diskbänk och diskmaskin. Badrum med kakel och klinkers. Wc, tvättställ och duschkabin. Groventré med matta på golvet och plats för ytterkläder. Mindre förråd med varmvattenberedare samt ett frysskåp. Huvudentré med glasveranda och trapp till övervåningen. Matsal med trägolv och en vit kakelugn. Tv-rum med en mörk kakelugn. Sovrum med genomgång mellan kök och matsal. Även här finns en eldstad.

  Övervåningen består av ett större sällskapsrum med snedtak och öppet upp i nock. Trägolv, panel på väggarna och en braskamin. Sovrum 1 med utsikt mot gårdsplan. Sovrum 2 har en eldstad samt förråd i kattvinden.

  Gästhus

  Byggnad med torpargrund, stomme och fasa av trä. Taket är belagt med betongpannor. På husets baksida finns en tillbyggnad som rymmer det nya badrummet. Vatten erhålls från samma brunn som bostadshuset. Nytt avlopp med infiltration som anlades år 2014. Uppvärmning via elelement, elektrisk golvvärme och öppen spis.

  Entréplan rymmer en storstuga och kök i öppen planlösning. Klinkergolv med elektrisk golvvärmen. Köksdel med diskbänk, spishäll med 2 plattor samt kyl med litet frys. Badrum som byggdes år 2014. Våtrumsmatta på väggar och golv. Wc, tvättställ, varmvattenberedare och duschkabin. Förvaring i en större garderob.

  Sovloft på övervåningen.

  Ladugård

  Ladugården rymmer sedvanliga utrymmen som en äldre stalldel, loge, förråd och ränne. Byggnaden har använts som förråd under senare tid. Stomme och fasad av trä. Plåttak.

  Bastu/förråd

  Byggnaden är uppförd på en betongplatta. Stomme och fasad av trä. Betongplattor på taket. På byggnadens framsida tar man sig in till bastun. Här finns dusch med separat varmvattenberedare samt bastuutrymme och ett mindre förråd. På baksidan finns en dörr till ett förråd.

 • Fastighetsuppgifter

  Skogsuppgifter

  Uppgifterna är hämtade från skogsbruksplan upprättad av Olle Linder 2021-08-26.

  Den produktiva skogsmarken uppgår till 33,3 ha med ett virkesförråd på 3.250 m³sk. Av det består 565 m³sk av gallringsskog (G1) och 1.891 m³sk är slutavverkningsbar skog (S1 och S2). 10,7 ha utgörs av skog i huggningsklassen R2.

  Trädslagsfördelning; tall 54 %, gran 28 %, björk 18 %, ek <1 % och asp <1%.

  Boniteten uppgår till 5,2 m³sk/ha och år. Den årliga tillväxten förväntas under första växtsäsongen uppgå till 127 m³sk. Genomsnittligt virkesförråd 98 m³sk/ha.

  Nuvarande avkastning på virkesförrådet uppgår till 3,9%.

  Se mer detaljer om skogen i skogsbruksplanen.

  Taxeringsvärde

  Fastigheten har följande taxeringsvärde: Totalt 2.682.000 kr fördelat på skog 2.021.000 kr, tomt 128.000 kr, småhusbyggnad 356.000 kr, bete 84.000 kr, ekonomibyggnad 23.000 kr och impediment 70.000 kr. Typkod 120 (Lantbruksenhet, bebyggd).

  Areal

  Enligt skogsbruksplanen uppgår fastighetens areal till 53,7 ha mark och 0,5 ha vatten och enligt fastighetsregistret är fastighetens totala areal 52,506 ha mark och inget vatten.

  Jakt

  Jakträtten på fastigheten är upplåten via en muntlig överenskommelse som gäller till 2022-06-30. Därmed övergår jakträtten till köparen 2022-07-01. Fastighetens areal är registrerad i Håcksviks älgskötselområde och Håcksviks Kronskötselområde. Möjlighet finns för köparen att vara med i det befintliga älgjaktslaget (Sävshults älgjaktslag) som jagar på en areal om ca 1.600 ha.

  Fiber

  Fastigheten är ansluten till fiber via Sjöfiber.

  Fastigheten är ansluten till optisk fiber via Sjöfiber. De andelar som säljaren har i föreningen kommer att överlåtas till köparen utan kostnad. Köparen förbinder sig i sin tur att överta det gruppavtal som säljaren har avseende tjänster.

  Forn- och kulturlämningar

  Vid kontroll via fornsök fanns på sökdagen inga registrerade forn och kulturlämningar på fastigheten.

  Strandskydd

  Svartasjön omfattas av ett strandskydd om 100 meter.

  Information från säljaren

  Då säljaren av fastigheten är ett dödsbo finns tyvärr inte den sakkunskap och vetskap som krävs för att besvara en frågelista. Därav finns ingen upprättad frågelista.

  Bostaden har använts som fritidsbostad av tidigare ägare och därav behövs ingen energideklaration upprättas.

  Extra info inteckningar

  Följande tre pantbrev är förkomna: akt 13/77 om 1.200 kr, akt 21/65 om 1.000 kr samt akt 34/324 om 1.500 kr. Köparen övertar ansvaret för de förkomna pantbreven och får på egen hand göra ansökan om dödande av inteckning enligt (20 § lagen(2011:900) om dödande av förkommen handling). Köparen övertar även ansvaret för de kostnader som kan uppkomma i samband med detta. De två pantbreven från 1982 om sammanlagt 185.000 kr överlämnas till köparen på tillträdesdagen.

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Svenljunga Norra Ingärdebo Ga:1. (vägsamfällighet)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning

  Samfällighet

  TRANEMO SÄVARED S:1

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Visningsanmälan

Fakta

Pris
4 500 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
TRANEMO SÄVARED 1:17
Adress
Remmen 3
Ort
Sjötofta
Areal
53.7 ha
Boarea
83 m2
Driftskostnad
32 124 kr

Ansvarig Mäklare

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare


Emil Ros
Emil Ros

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare


Emil har skogen i blodet. Uppvuxen på gård i Svenljunga kommun och numera bosatt i Östra Frölunda med fru och tre hundar. Utbildad skogsmästare och fastighetsmäklare vid Sveriges Lantbruksuniversitet och tidigare egenföretagare med egen skotare. Denna gedigna mix av erfarenhet tillsammans med ett brinnande intresse för jakt och skogsvård gör Emil till en mycket uppskattad samarbetspartner när gården skall byta ägare.


Dokument & Länkar

Karta

Kommande försäljningar under hösten – se vår annons! Ring 033-444495 alt. info@skogsbyran.com för mer info. Läs Mer

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!