Roasjö Holmarp 109

Gård i Roasjö - 9,5 ha

Holmarp ligger mycket naturskönt med vackra bördiga marker som omgärdar dess trivsamma gårdscentrum. Här finner vi förutom ett rymligt bostadshus ett äldre historiskt gårdshus, ladugård samt en stor praktisk maskinhall med gjuten platta. Möjligheten till att både odla och hålla betesdjur i mindre skala i denna omtyckta och aktiva bygd i Roasjö är nu inom räckhåll för en ny ägare.

 • Ekonomi
  Pris
  2 800 000 kr (Pris)
  Sista buddag
  Måndag 17 jun
  Pantbrev
  1st inteckningar på totalt 500 000 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadsbyggnad uppförd i 1 ½ plan. Innehållande 6 r.o.k. Boarea enligt taxeringen 160 m². Bostadens ursprungliga byggår är 1885 och renoverades/byggdes till ca 1947 och 1965. Väggbeklädnad med stående gulmålad träpanel och takbeklädnad av betongpannor. Timmerstomme. Kopplade tvåglasfönster. Borrad vattenbrunn. Avlopp via äldre trekammarbrunn. Uppvärmning via jordvärme installerad 2021. Vattenburet system.

  Trädgården består av grönytor med vackra träd och stenmurar och med partier av perennrabatter som längtar att åter väckas till liv till den prakt det en gång var.

  Första våning Huvudentré via en överbyggd veranda. Hall med tidstypisk interiör med hyllor och klädförvaring. Trappa upp till andra våning. Två vardagsrum med större öppning emellan.
  Kök med ljusgröna köksluckor som minner om 50-talet. Elspis, fläkt, kylskåp/frys. Skafferi. Sovrum med garderober. Husets andra entré nås via husets ena gavel via en överbyggd gjuten platå. Här finner vi en stor groventré med möjligheter till avsköljning och ombyte. Separat WC med tvättställ. Badrum med plastmatta på väggar och tak. Badkar, bidé och tvättställ. Klädkammare. Trappa ner till källaren.

  Andra våning Stort allrum med brutet tak, utgång till överbyggd balkong. Två sovrum varav ett större med fönster i tre väderstreck. Garderober både i sovrummen och i den mindre hall som är utanför.

  Källare Trappa ner ner till källare som sträcker sig ungefär en tredjedel av huset. Här finner vi bla en matkällare, pannrum med jordvärmeanläggning installerad 2021 och elcentral.

  Ladugård

  Ladugård uppförd i trä och med delvis uppmurad grund. Tak av plåt. Byggnadsyta ca 735 m². Fähus med äldre inredning. Mjölkrum. Stor loge. Traktorgarage och förvaringsutrymmen.

  Maskinhall

  Byggnad uppförd i plåt med tak av plåt och gjutet golv. Byggyta 21 x 14,2 meter. Skjutdörrsparti av trä. Uppmurad garagedel med smörjgrop. Tidigare ägare hade planerat för att bygga ut byggnaden, marken är förberedd med plintar och grus.

  Gårdshus

  Äldre historisk byggnad uppförd i trä med grund av huggen natursten.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Arealerna uppgår enligt fastighetsregistret till 9,58 ha fördelat på ca 8 ha inägomark, 1 ha skogsmark och 0,6 ha övrig areal.

  Taxeringsuppgifter

  Fastigheten är nyligen avstyckad, därav finns det inget separat taxeringsvärde åsatt än för Holmarp 3:5. På Holmarp 3:1 där gårdsdelen tidigare ingick redovisas ett taxeringsvärde för bostadshuset på 1.099.000 kr, tomtmark 245.000 kr och för ekonomibyggnaden 244.000 kr. Taxeringsår 2023.

  Inägomark

  Totalt 8 ha inägomark enligt uppskattning på karta. Inägomarken är utarrenderad innevarande växtsäsong via ett årligt muntligt avtal.

  Jakt

  Jakten är fri för ny ägare

  Inteckningar

  Fastigheten är i dag samintecknad med Holmarp 3:1. Processen med dödning och nyfaställelse i Holmarp 3:5 är påbörjad. Vid frågor kontakta mäklaren.

  Fiber

  Fastigheten är ansluten till optisk fiber via Roasjö Fiberförening. De andelar som säljaren har i föreningen kommer att överlåtas till köparen utan kostnad. Köparen förbinder sig i sin tur att överta det gruppavtal som säljaren har avseende tjänster från Telia.

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad av Joakim Becker på Husinspektörn i Sjuhärad AB 2024-05-21. Se vidare i bifogat protokoll.

  Friskrivning

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Se även bifogad informationsmaterial gällande köparens undersökningsplikt.

  Skola, barnomsorg och service

  I Sexdrega (11 km ) finns förskola, årskurs F-6 och i Svenljunga (17 km) finns högstadieskola samt Naturbruksgymnasium. Här finns också all tänkbar övrig service såsom mataffärer, restauranger, vårdcentral, tandvård och shopping.

  Följande text och mycket mer går att läsa på Roasjö egna fina hemsida om bygden och vad som finns att göra och att utforska här, läs gärna mer på: www.roasjo.se

  "Upplev Roasjö

  Vandring i Roasjö. För den som gillar friluftslivet, så är vandring kring bygdens vandringsleder ett hett tips. Det finns 4st – olika uppmärkta – vandringsleder som har sin start / slut vid Roasjö Bygdegård. Utmed lederna finns många fornlämningar som bronsåldersrösen, flera domarringar och forn-åkrar. Orienteringskarta finns vid bygdegården, och i en låda bredvid finns lösa kartbilder över lederna som du får ta med på vandringen. Vandringslederna är kostnadsfria, välkomna att vandra i natursköna Roasjö.

  Bada i Roasjö. Ta en utflykt till Roasjön för att svalka av er under årets heta sommardagar. Badplatsen är utrustad med två bryggor, grillplats och torrtoalett.

  Med sin levande och aktiva landsbygd har bygdens intresse för hästar växt sig stort. Här kan ni njuta av naturens tystnad och lugnet från hästryggen. För den mer erfarna bjuds det på fartfyllda galopper som ger en härlig energikick."

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  SVENLJUNGA HOLMARP GA:1

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: En huvudkanalisation för elektronisk kommunikation (<16 mm), kabelbrunnar, kabelskåp och övriga anordningar som behövs för dess ändamål. - Elektronisk kommunikation

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: KRAFTLEDNING,NÄTSTATION - SE BESKRIVNING

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut KRAFTLEDNING,NÄTSTATION

  Avtalsrättigheter

  Avtalsnyttjanderätt TELE

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mail: cecilia@skogsbyran.com.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Boka visning

Fakta

Pris
2 800 000 kr (Pris)
Fast.betn.
SVENLJUNGA HOLMARP 3:5
Adress
Roasjö Holmarp 109, Roasjö
Ort
Svenljunga
Areal
9.6 ha
Boarea
160 m2

Ansvarig Mäklare

Cecilia Isbring
Cecilia Isbring

Reg. fastighetsmäklare


Cecilia är en skogsägande ryttare från Ulricehamn. Är fastighetsmäklaren med erfarenheter inom allt ifrån bokslut, skogsplantering till filminspelning. Började på Skogsbyrån 2007 efter en mångårig erfarenhet av ekonomi, redovisning och kundservice. Som skogsägare, natur- och djurälskare brinner Cecilia för att varje fastighet skall hitta sin nya ägare och fortsätta förvaltas och utvecklas på bästa sätt.


Dokument & Länkar

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!