Roasjö Holmsjön Holmsjöbäck 1

Gård i Roasjö - 5,6 ha

Gård för permanent eller fritidsboende i Roasjö finns nu till salu. Fastigheten är belägen på ostört läge med 17 km till Svenljunga och 30 km till Borås. Utöver bostadshuset finns här ett garage med verkstad och gästrum, höns- och hundhus, jordkällare, växthus och lekstuga. Marken består till största del av skogsmark med ett virkesförråd på 654 m³sk. Välkommen på visning!

 • Ekonomi
  Pris
  1 500 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Måndag 10 okt

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Sophämtning
  1 900 kr
  Samfällighet
  1 000 kr
  Sotning
  1 500 kr

  Elkostnad

  21 164 kr

  Försäkring

  4 981 kr

  Fastighetsavgift

  5 048 kr
  Totalt
  35 593 kr
  Pantbrev
  3st inteckningar på totalt 51 000 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadshus uppfört i 1 och 1/2 plan med källare under en mindre del och resterande del på torpargrund. Stomme och fasad av trä. Taket har försetts med nytt tegel för ca 7-8 år sedan. Fönster med 2 och 3glas. Vatten via Borrad brunn. Avlopp via trekammarbrunn med infiltration. Uppvärmnings sker via luftvärmepump, elelement samt braskamin.

  Entréplan rymmer kök med ljusare inredning och matta på golvet. Spis, kyl/frys och frysbox. Väggar klädda med träpanel och plats för matbord. Allrum med braskamin träpanel. Här finns även luftvärmepumpen installerad. Sovrum med laminatgolv och plats för dubbelsäng. Hall som har plats för ytterkläder, 2 dubbelgarderober och matta på golvet. Badrum med våtrumsmattor på väggar och golv. Duschkabin, tvättmaskin, wc och tvättställ. Badrummet är i behov av renovering.

  Övervåningen har ett sovrum samt kattvindar för förvaring.

  Råkällare med plats för förvaring. Här finns hydrofor, vattenfilter samt varmvattenberedare installerat.

  Garage/verkstad

  Byggnaden är uppförd med trästomme på en ventilerad betongplatta. Rödmålad träfasad. Plåttak. Byggnaden rymmer ett gästrum som värms upp via elelement, garagedel med plats för en bil, verkstadsdel med en port. I den bakre delen av byggnaden finns ett större förvaringsutrymme med port på den ena gaveln. Loft/ränne som ger bra förvaringsutrymme.

  Hund- och hönshus

  Byggnaden är belägen bakom bostadshuset. Här finns ett utrymme för hund med tillhörande rastgård. Tidigare hönshus men där hönsgården har tagits bort.

 • Fastighetsuppgifter

  Skogsuppgifter

  Den produktiva skogsmarken uppgår enligt skogsinventeringen till 4,1 ha med ett virkesförråd på totalt 654 m³sk. Trädslagsfördelning: tall 39 %, gran 43 %, björk 6 % och klibbal 12 %. Boniteten är beräknad till 7,5 m³sk/ha/ år. Förväntad tillväxt för den första växtsäsongen är beräknad till 22 m³sk. Inventeringen är upprättad med fältarbete i juni 2022 av Olle Linder.

  I skogsinventeringen föreslås att man under planperioden gallrar 134 m³sk.

  Se detaljerade uppgifter om skogen i skogsinventeringen.

  Jakträtt

  Jakträtten gällande älg och kronhjort övergår till köparen 1/7-23. Fastighetens areal är registrerad i Svenljunga Västra Älgskötselområde och Svenljunga Västra Kronskötselområde.

  Jakträtten på övrigt vilt övergår till köparen på tillträdesdagen.

  Taxeringsvärde

  Fastigheten har följande taxeringsvärde: Totalt 1.104.000 kr fördelat på skog 346.000 kr, tomt 160.000 kr, småhusbyggnad 513.000 kr, ekonomibyggnad 82.000 kr och impediment 3.000 kr. Typkod 120 (Lantbruksenhet, bebyggd).

  Areal

  Enligt skogsinventeringen uppgår fastighetens areal till 5,6 ha mark och enligt fastighetsregistret är fastighetens totala areal 5,21 ha mark och inget vatten.

  Forn- och kulturlämningar

  Vid kontroll via fornsök fanns på sökdagen inga registrerade forn och kulturlämningar på fastigheten.

  Parkslide

  På fastigheten finns ett område där det växer parkslide. Se Länsstyrelsens information om denna växt.

  Städning och lösöre

  Fastigheten säljs i det skick den befinner sig i gällande städning. Ytterligare städning kommer inte utföras av säljaren. All lös egendom som finns på fastigheten lämnas kvar av säljaren både i bostadshuset samt i ekonomibyggnaderna, utan ersättning mellan parterna.

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Svenljunga Holmarp Ga:1

  Avtalsrättigheter

  Avtalsnyttjanderätt TELE

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsinventering som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

 • Onsdag 5 oktVälkommen på visning. Boka din tid via vår hemsida.
Visningsanmälan

Fakta

Pris
1 500 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
SVENLJUNGA HOLMSJÖBÄCK 1:1
Adress
Roasjö Holmsjön Holmsjöbäck 1
Ort
Svenljunga
Areal
5.2 ha
Boarea
89 m2
Driftskostnad
35 593 kr

Ansvarig Mäklare

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare


Emil Ros
Emil Ros

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare


Emil har skogen i blodet. Uppvuxen på gård i Svenljunga kommun och numera bosatt i Östra Frölunda med fru och tre hundar. Utbildad skogsmästare och fastighetsmäklare vid Sveriges Lantbruksuniversitet och tidigare egenföretagare med egen skotare. Denna gedigna mix av erfarenhet tillsammans med ett brinnande intresse för jakt och skogsvård gör Emil till en mycket uppskattad samarbetspartner när gården skall byta ägare.


Dokument & Länkar

Karta

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!