Hästgård i Hökerum - 11 ha

Gamlegården är hästgården för dig som söker en större stallanläggning med 20 boxar och eget ridhus. Byggnaderna är väl anpassade för verksamheten och bostadshuset ligger högt med utsikt över gården. Avstånd till Borås, 24 km och till Ulricehamn 14 km. Säljes genom offentlig auktion 6/3.

Visningar

 • Lördag 24 feb 10:00 - 11:30

  Föranmälan via e-post till mäklaren. Välkomna!

Fakta

Pris:
2 700 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
Ulricehamn Romsås 9:4
Adress
Romsås 197
Ort
Hökerum
Boarea / Biarea
150 m2 / 50 m2
Areal
11.6 ha

SE STÖRRE KARTA

Ekonomi

Pris:
2 700 000 kr Högstbjudande
Bostadshus
960 000 kr
Ekonomibyggnader
147 000 kr
Totalt
1 107 000 kr
Taxeringsår
2017
Pantbrev
6st om totalt 2 025 000 kr

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus uppfört i 1 plan 1971 och tillbyggt 1974 då även källare byggdes under tillbyggnaden. Ytterväggarna är beklädda med rödmålad träpanel och taket är belagt med betongpannor. Källarvägg och grund är murad och putsad. Avlopp med trekammarbrunn och infiltration. Uppvärmning via vattenburet system och bergvärmepump, IVT Greenline -00. Dessutom finns två öppna spisar. Borrad vattenbrunn för bostaden.

Första våning Verandan leder in till en groventré med ingång till tvättstuga och rum för värmepump. Stort kök med golv av massivt trä, utrustningen i köket består av spis med häll och ugn, diskmaskin, kylskåp och frysskåp. Vitmålad skåps-inredning och arbetsbänk. Badrum med dusch, handfat och wc, våtrumsmatta på vägg och golv. I vinkel ligger sedan tre sovrum samt ett allrum med entré till altanen. I gaveln ligger ett stort vardagsrum.

Källare Via trappa från allrummet når man källaren som har golv belagt med trä. Rummen består av ett förråd och ett större rum som idag används till sovrum.

Häststallar

Den tidigare ladugården är ombyggd till häststall och utrymmen för hästverksamheten. Det finns 8 boxar i det isolerade stallet med vattenkoppar.
I samma byggnad finns en separat avdelning som är tillfällig ombyggd till hundverksamhet. Där finns det vanligen plats och inredning för 3 boxar och 2 spiltor. All inredning som finns för hundverksamheten är lös egendom och ingår inte i försäljningen, detta gäller även de rastgårdar som finns utomhus. Stallet är uppfört i en trästomme med väggar beklädda med träfasad. Taken är belagda med plåt.

Parallellt med det byggnaden finns det en länga med 9 uteboxar av fabrikat, City boxen. Boxarna är sammanbyggda med gemensamt tak och har hårdgjord yta framför boxarna.

Gödselhanteringen består av container under ett stort snedtak längs med hela stallbyggnaden. Vatten till häststallarna pumpas från en grävd brunn som är gemensam med angränsande fastighet, Romsås 9:11.

Festlokal

I ena gaveln av stallbyggnaden finn ett inrett och uppvärmt utrymme som används till samling- och festlokal. Uppvärmning via luft/luft värmepump. Inredningen i köksdelen består av arbetsbänk, diskbänk och elspis med plattor.

Ridhus

Ridhus med måtten 24 x 42 m är byggt år 2000 och levererad av Temahallen. Väggarna består av ljusgenomsläpplig vindväv. Ridhusbotten är uppbyggd med ca 10 cm natursand som ligger på ett ca 20 cm lager stenmjöl.

Garage och verkstad

Byggnad uppförd i trä med tak av plåt. Garagedelen har två dubbelportar som ger utrymme för mindre fordon. Verkstadsdelen är isolerad och är inredd för verkstadsarbeten. I byggnadens mitt finns inredda övernattningsrum.

Fastighetsuppgifter

 • Driftskostnader

  Bostadens driftskostnad : Renhållning 2.500 kr, Försäkring 2.500 kr, Slamtömning 1500 kr. Energideklaration görs den 19 februari, därefter lämnas uppgift om Hushållsel och Uppvärmning.

  Kostnader och intäkter för näringsverksamheten är inte beaktade i driftskostnaderna.

 • Mark

  Fastighetens areal består av åker-och betesmark samt ett större skogsmarksområde. Skogen består till större delen av avverkningsbar lövskog.

 • Inteckningar

  Inteckningarna: sex stycken om totalt 2 025 000 SEK. Inteckningarna gäller även i Romsås 9:8 och Romsås 9:10.

 • Vägbeskrivning

  Från Borås eller Ulricehamn, kör motorvägen rv 40, tag avfart mot Hökerum, kör till Tolkabro, tag gamla rv 40 mot Borås, efter 3 km tag mot Hökerum, efter 500 meter ligger gården på höger sida.

Rättigheter och belastningar

 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Öresjö, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20030116, Registreringsdatum: 20110912)
 • Rättigheter last

  Servitut till förmån för Romsås 9:11 med rätt att nedlägga ledning och rätt att ta vatten ur grävd brunn.

Försäljningsinformation

 1. Säljes genom lagen om samäganderätt, beslutat av Tingsrätten. Fastigheten kommer att utbjudas till försäljning på offentlig auktion. Auktionen hålls i en lokal på fastigheten, 2018-03-06 kl.11.00 och genomförs av Advokat Elias Martin, utsedd av Tingsrätten som god man. Efter klubbslaget skall handpenning omgående erläggas genom insättning på anvisat bankkonto. Handpenningen är bestämd till ett fast belopp om 270.000 kr. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.

  1. Inget villkor om lån. Köparen är medveten om att köpet inte kan återgå, även om köparen inte har sin finansiering klar på tillträdesdagen, och att utebliven betalning kan medföra att säljaren kan häva köpet och kräva skadestånd.

  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).

  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, skog och jordbruksmark.

  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.

  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.

  6. Fastigheten tillträdes den 20 augusti 2018 eller enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.

  7. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.

  8. Kontakta mäklaren för boendekalkyl och ytterligare information.

Visningar

 • Lördag 24 feb 10:00 - 11:30

  Föranmälan via e-post till mäklaren. Välkomna!

Fakta

Pris:
2 700 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
Ulricehamn Romsås 9:4
Adress
Romsås 197
Ort
Hökerum
Boarea / Biarea
150 m2 / 50 m2
Areal
11.6 ha

Ansvarig Mäklare


SE STÖRRE KARTA

Alla bilder


Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!