Sjöbacka 106

Gård med sjöläge i Hökerum - 60 ha

Välkommen till underbara Sjöbacka. Här har vi gården som uppfyller våra drömmar om boende med sjöläge, odling, skog, jakt och fiske i en härlig kombination. Gården ligger helt ostört längst in på mindre väg och med Röstesjön i sydvästläge. Egen badplats med brygga. Virkesförråd 8.140 m³sk. Jakten fri från tillträdesdagen. Gården ligger endast några minuter från motorväg med 50 min resväg till Jönköping och 65 min till Göteborg.

 • Ekonomi
  Pris
  11 500 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Måndag 20 sep

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Uppvärmning
  11 574 kr
  Sophämtning
  1 550 kr
  Sotning
  466 kr

  Försäkring, bostadsdel

  7 585 kr
  Totalt
  21 175 kr

  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Pantbrev
  6st inteckningar på totalt 201 500 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Delvis timrat bostadshus uppfört 1901 och tillbyggt 1978 i 1½ plan utan källare. Torpargrund. Träfasad och tak beklätt med betongpannor. Enligt fastighetstaxeringen uppgår boytan till 135 m². Den äldre delen är tilläggsisolerad i väggar. Genomgående treglasfönster förutom i ett rum som har tvåglas. Uppvärmning genom luft/luftvärmepump, oljefyllda elradiatorer samt braskaminer. Äldre avlopp med trekammarbrunn. Köksavloppet går till separat stenkista. Vatten från djupborrad brunn. Vattenprov taget 2013, tjänligt utan anmärkning.

  Bottenvåning
  Entré med hall. Tvättstuga med tvättbänk, tvättmakin, torktumlare, torkskåp och kylskåp. Varmvattenberedare ca 100 liter. Hydrofor och avfuktningsfläkt. Klädvårdsbänk. Helkaklat badrum med plastmatta på golv. Handfat, WC, dusch och avfuktningsfläkt. Klädgarderob med vapenskåp. Kök med vitmålad skåpsinredning och bröstpanel på väggar. Diskmaskin, spishäll, kupa med fläkt, mikrovågsugn, kyl- och frysskåp. Takspottar med LED-belysning. Vardagsrum med parkettgolv och braskamin. LED-belysning i tak. Uterum, ca 16 m² med skjutpartier på tre sidor. Takspottar med LED, infravärmare och markiser. Bredvid uterummet ligger en vindskyddad uteplats, lämplig för grillkvällar.

  Övervåning Sovrum med walk in closet med spegelglas. Laminatgolv. Stort allrum med trägolv i furu och braskamin. Sovrum med laminatgolv. Klädkammare.

  Samtliga byggnader har elcentraler med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Undantag huvudström för inkommande el. Alla byggnader är målade med röd oljefärg år 2019.

  Bastu

  I trädgården ligger en bastubyggnad med härligt soldäck. Inrymmer bastu med elaggregat, dusch och varmvattenberedare på 30 liter.

  Växthus

  Växthus på ca 14 m² med indragen el och tillgång till vatten från separat brunn.

  Ladugård

  Ladugård uppförd i trä/plåt med tak av eternit. Utvändigt mått ca 18 x 6 meter. Loge med trägolv och lysrörsarmaturer. Kylrym med innermått ca 3,8 m². Höränne. Isolerat gästrum/hobbyrum som värms upp genom oljefyllda elradiatorer. Före detta bastu som numera används som förråd. Vidbyggt garage uppfört i trä med plåttak. Utvändigt mått ca 5 x 6 meter. Gjutet golv. Gårdsbelysning med skymningsrelä, tidur och rörelsevakt.

  Vedbod/förråd/hundhus

  Förrådsbyggndad uppförd i trä med plåttak, 6 x 15 meter. Inrymmer vedbod, förrådsutrymmen samt två st hundhus.

  Jordkällare/vinkällare

  Jordkällare/vinkällare med murade väggar och gjutet golv.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Arealuppgifter enligt skogsbruksplan. Totalt 60,6 ha fördelat på skog 52,8 ha,impediment 1,5 ha, jordbruksmark 5,4 ha, tomt och övrig mark 0,9 ha. Utöver landarealen tillkommer vattenareal med 3,1 ha.

  Taxeringvärden

  Taxeringsvärdet för 2020 uppgår till totalt 6.242.000 kr fördelat på tomt 195.000 kr, bostad 931.000 kr, skog 5.029.000 kr, impediment 3.000 kr, jordbruk 62.000 kr och ekonomibyggnad 22.000 kr.

  Skog

  Den produktiva skogsmarken uppgår enligt nyupprättad skogsbruksplan från Skogspartner till 52,8 ha med ett virkesförråd på totalt 8.140 m³sk, varav 3.089 m³sk är slutavverkningsbar skog (S1 och S2), 4.199 m³sk gallringsskog (G1 och G2) och 796 m³sk naturvårdsskog (K-natur och NS). 13,0 ha utgörs av röjningsskog (R1 och R2). Trädslagsfördelning: tall 5%, gran 64% och löv 31%. Boniteten är beräknad till 9,0 m³sk/ha/år. Medelvolym 154 m³sk/ha. Årlig tillväxt f.n. 4,6%. Skogen är överlag välskött. Läs vidare i bifogad skogsbruksplan.

  Åker- och betesmark

  Totalt 5,4 ha jordbruksmark som ligger i närheten av byggnaderna. Del av marken brukas årligen, resterande är obrukad. Markerna är inte utarrenderade. Stödrätter saknas.

  Jakt- och fiske

  Mycket goda jaktmarker. Jakträtten är inte upplåten utan tillfaller köparen på tillträdesdagen. Älgjakten bedrivs för närvarande i jaktområde om ca 1.700 ha. Fiskerätt i Röstesjön.

  Flytbrygga

  I Röstesjön ligger egen fast brygga samt flytbrygga, byggd på pontoner med möjlighet att koppla på utombordsmotor. Bryggan är på ca 30 m² och ingår i försäljningen. I anslutning till bryggan finns även grillplats.

  Damm

  I direkt anslutning till trädgården ligger en damm med brygga och möjlighet till bad.

  Badtunna

  I trädgården finns vedeldad badtunna i aluminium, med stämningsbelysning.

  Robotgräsklippare

  Robotgräsklippare med tillhörande laddstation och signalslingor ingår i försäljningen.

  Kryddland och odlingslådor

  I anslutning till byggnderna finns flera odlingslådor och kryddland för den som är intresserad av att odla eget och närproducerat.

  Optisk fiber

  Fastigheten är ansluten till optisk fiber genom Ulricehamns Energi.

  Skola och barnomsorg

  Förskola och skola år F-9 ligger i Timmele, 8 km från gården.

  Livsmedel

  ICA Maxi, Ulriceham ligger ca 10 min från gården.

  Vattenskyddsområde

  Fastigheten ligger inom vattenskyddsområde för Öresjö vattentäkt, tertiär zon. Kontakta mäklaren för vidare information och föreskrifter.

  Friluftsaktiviteter

  I Ulricehamn finns gott om friluftsaktiviteter. 10 min från gården ligger Ulricehamns Skicenter med slalombackar. Strax intill motorvägen ligger Ulricehamnsbygdens ridklubb med bl.a. ridhus. Vid Lassalyckans friluftsområde finns komplett anläggning för längdskidåkning, mountainbike, två ishallar, golf, fotboll, padel m.m.

  Vägsamfällighet

  Fastigheten har del i Sjöbacka vägsamfällighet. Ingen utdebitering har skett under senare år.

  Vägbeskrivning

  Kör R40 mellan Borås och Ulricehamn. Tag av vid Hökerumsmotet, avfart 92 och kör mot Hökerum, vidare mot Timmele. Efter ca 4 km tag av Sjöbacka. Fortsätt ca 1,5 km, framme. Våra skyltar visar.

  Tillträde

  Tillträde sker efter överenskommelse.

  Övrigt

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

 • Rättigheter & Belastningar

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Fornlämning (Registreringsdatum: 20110622)

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Fornlämning (Registreringsdatum: 20110622)

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Öresjö, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20030116, Registreringsdatum: 20110912)

  Rättigheter last

  Officialservitut: Väg till förmån för Sjöbacka 1:2

  Rättigheter last

  Officialservitut: Väg till förmån för Sjöbacka 1:3.

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Avloppsledning till förmån för Sjöbacka 1:3

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Kraftledning, nätstation till förmån för Ulricehamn Verkstaden 1.

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Kraftledning till förmån för Ulricehamn Verkstaden 1.

  Rättigheter last

  Officialservitut: Ledningsrätt för optisk fiber och skåp till förmån för Ulricehamns Energi.

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Fakta

Pris
11 500 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
ULRICEHAMN SJÖBACKA 1:1
Adress
Sjöbacka 106
Ort
Hökerum
Areal
60.6 ha
Driftskostnad
21 175 kr

Ansvarig Mäklare

Robert Persson
Robert Persson

Reg. fastighetsmäklare


Robert är veteranen på Skogsbyrån, det han inte vet är inte värt att veta. Har studerat ekonomi på Högskolan i Borås och arbetat som gårdsmäklare sen 2002. Uppvuxen på den gård i Borgstena han idag äger och bor på, då tillsammans med mamma, pappa, bröder och mjölkkor. Idag med egen familj och katter. Alltid glad och omtänksam och gör alltid det lilla extra för att kunden och sina kollegor skall ha det bra.


Dokument & Länkar

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Handler : Shared memory (Memcache)
Cache hits : 0 [N/A]
Cache misses : 0 [N/A]
Cache total : 0
Url added to cache : 0Misses list