Sjöbacka 106

Sjönära gård i Hökerum - 6 ha

Välkommen till underbara Sjöbacka! Här har vi gården som uppfyller våra drömmar om ett sjönära boende med möjlighet till odling, fiske och rekreation i en härlig kombination. Gården ligger helt ostört längst in på mindre väg och med Röstesjön i sydvästläge. Tillgång till egen badplats med brygga. Gården ligger endast några minuter från motorväg med 50 min resväg till Jönköping och 65 min till Göteborg.

 • Ekonomi
  Pris
  5 200 000 kr (Utgångspris)

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Uppvärmning
  15 924 kr
  Vatten/avlopp
  1 499 kr
  Sophämtning
  785 kr
  Sotning
  233 kr

  Försäkring, bostadsdel

  4 086 kr
  Totalt
  22 527 kr

  Taxeringsår
  2023
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Pantbrev
  6st inteckningar på totalt 201 500 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Delvis timrat bostadshus uppfört 1914 och tillbyggt 1978 i 1½ plan utan källare. Torpargrund. Träfasad och tak beklätt med betongpannor. Enligt fastighetstaxeringen uppgår boytan till 135 m². Den äldre delen är tilläggsisolerad i väggar. Genomgående treglasfönster förutom i ett rum som har tvåglas. Uppvärmning genom luft/luftvärmepump, oljefyllda elradiatorer samt braskaminer. Äldre avlopp med trekammarbrunn. Vatten från djupborrad brunn. Vattenprov taget 2013, tjänligt utan anmärkning.

  Bottenvåning
  Entré med hall. Tvättstuga med tvättbänk, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Varmvattenberedare ca 100 liter. Hydrofor och avfuktningsfläkt. Klädvårdsbänk. Helkaklat badrum med plastmatta på golv. Handfat, WC, dusch och avfuktningsfläkt. Klädgarderob med vapenskåp. Kök med vitmålad skåpsinredning och bröstpanel på väggar. Diskmaskin, spishäll, kyl- och frysskåp, samtliga från 2022, kupa med fläkt och mikrovågsugn. Takspottar med LED-belysning. Vardagsrum med parkettgolv och braskamin. LED-belysning i tak. Uterum, ca 16 m² med skjutpartier på tre sidor. Takspottar med LED, infravärmare och markiser. Bredvid uterummet ligger en vindskyddad uteplats, lämplig för grillkvällar.

  Övervåning Sovrum med walk in closet med spegelglas. Laminatgolv. Stort allrum med trägolv i furu och braskamin. Sovrum med laminatgolv. Klädkammare.

  Samtliga byggnader har elcentraler med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Undantag huvudström för inkommande el. Alla byggnader är målade med röd oljefärg år 2019.

  Bastu

  I trädgården ligger en bastubyggnad med härligt soldäck. Inrymmer bastu med elaggregat, dusch och varmvattenberedare på 30 liter.

  Växthus

  Växthus på ca 14 m² med indragen el och tillgång till vatten från separat brunn.

  Ladugård

  Ladugård uppförd i trä/plåt med tak av eternit. Utvändigt mått ca 18 x 6 meter. Loge med trägolv och lysrörsarmaturer. Kylrym med innermått ca 3,8 m². Höränne. Isolerat gästrum/hobbyrum som värms upp genom oljefyllda elradiatorer. Kyl- och frysskåp. Före detta bastu som numera används som förråd. Vidbyggt garage uppfört i trä med plåttak. Utvändigt mått ca 5 x 6 meter. Gjutet golv. Gårdsbelysning med skymningsrelä, tidur och rörelsevakt.

  Vedbod/förråd/hundhus

  Förrådsbyggndad uppförd i trä med plåttak, 6 x 15 meter. Inrymmer vedbod, förrådsutrymmen samt två st hundhus.

  Jordkällare/vinkällare

  Jordkällare/vinkällare med murade väggar och gjutet golv.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Arealuppgifter enligt skogsbruksplan. Totalt 6,1 ha fördelat på skog 2,0 ha, jordbruksmark 3,4 ha, tomt och övrig mark 0,7 ha. Utöver landarealen tillkommer vattenareal med 0,1 ha. Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till totalt 6,1 ha.

  Taxeringvärden

  Taxeringsvärdet för 2023 uppgår till totalt 1.765.000 kr fördelat på tomt 315.000 kr, bostad 1.120.000 kr, skog 184.000 kr, jordbruksmark 102.000 kr och ekonomibyggnad 44.000 kr.

  Skog

  Den produktiva skogsmarken uppgår enligt skogsbruksplan upprättad 2021 och framräknad 2023 av Skogspartner till 2,0 ha med ett virkesförråd på totalt 280 m³sk bestående av 50-årig lövskog. Boniteten är beräknad till 4,2 m³sk/ha/år. Medelvolym 140 m³sk/ha. Årlig tillväxt f.n. 3,9%. Läs vidare i bifogad skogsbruksplan.

  Åker- och betesmark

  Totalt 3,4 ha jordbruksmark som ligger i närheten av byggnaderna. Del av marken brukas årligen, resterande är obrukad. Markerna är inte utarrenderade.

  Jakt och fiske

  Jakträtten är inte upplåten utan tillfaller köparen på tillträdesdagen. Fiskerätt i Röstesjön.

  Angränsande skog

  Angränsande till utbjuden fastighet ligger skogsfastigheten Sjöbacka 1:4 som består av totalt 54 ha med ett virkesförråd på ca 8.600 m³sk. Fastigheten säljs parallellt med denna och presenteras som "Skog i Hökerum - 54 ha". För den intresserade finns möjlighet att förvärva även den fastigheten.

  Flytbrygga

  I Röstesjön ligger egen fast brygga samt flytbrygga, byggd på pontoner med möjlighet att koppla på utombordsmotor. Flytbryggan är på ca 30 m² och ingår i försäljningen. I anslutning till bryggan finns även grillplats. Nyttjanderätt på området kommer upprättas till förmån för köparen.

  Damm

  I direkt anslutning till trädgården ligger en damm med brygga och möjlighet till bad.

  Badtunna

  I trädgården finns vedeldad badtunna i aluminium, med stämningsbelysning.

  Robotgräsklippare

  Nyinstallerad robotgräsklippare med laddstation ingår inte i försäljningen. Däremot tillfaller nedgrävda signalslingor köparen.

  Kryddland och odlingslådor

  I anslutning till byggnaderna finns flera odlingslådor och kryddland för den som är intresserad av att odla eget och närproducerat.

  Optisk fiber

  Fastigheten är ansluten till optisk fiber genom Ulricehamns Energi.

  Skola och barnomsorg

  Förskola och skola år F-9 ligger i Timmele, 8 km från gården.

  Livsmedel

  ICA Maxi, Ulriceham ligger ca 10 min från gården.

  Överlåtelsebesiktning

  Säljaren har inför försäljningen utfört en överlåtelsebesiktning av bostadshuset genom Husinspektörn Sjuhärad. Protokoll bifogas.

  Vattenskyddsområde

  Fastigheten ligger inom vattenskyddsområde för Öresjö vattentäkt, tertiär zon. Kontakta mäklaren för vidare information och föreskrifter.

  Utsiktsservitut

  Utsiktsservitut ger köparen rätt att hålla igenväxande sly borta på del av område mellan tomtgräns och Röstesjön.

  Friluftsaktiviteter

  I Ulricehamn finns gott om friluftsaktiviteter. 10 min från gården ligger Ulricehamns Skicenter med slalombackar. Strax intill motorvägen ligger Ulricehamnsbygdens ridklubb med bl.a. ridhus. Vid Lassalyckans friluftsområde finns komplett anläggning för längdskidåkning, mountainbike, två ishallar, golf, fotboll, padel m.m.

  Vägsamfällighet

  Fastigheten har del i Sjöbacka vägsamfällighet. Ingen utdebitering har skett under senare år.

  Vägbeskrivning

  Kör R40 mellan Borås och Ulricehamn. Tag av vid Hökerumsmotet, avfart 92 och kör mot Hökerum, vidare mot Timmele. Efter ca 4 km tag av Sjöbacka. Fortsätt ca 1,5 km, framme. Våra skyltar visar.

  Tillträde

  Tillträde sker efter överenskommelse.

  Övrigt

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

 • Rättigheter & Belastningar

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Öresjö, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20030116, Registreringsdatum: 20110912)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Ledningar för optisk fiber och skåp till förmån för Ulricehamns Verkstaden 1 (Ulricehamns Energi).

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att använda vägen för skogstransporter. Till förmån för fastigheten Sjöbacka 1:4.

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Utsikt, belastar Sjöbacka 1:4.

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Visningsanmälan

Fakta

Pris
5 200 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
ULRICEHAMN SJÖBACKA 1:1
Adress
Sjöbacka 106, Hökerum
Ort
Hökerum
Areal
6.1 ha
Boarea
135 m2
Driftskostnad
22 527 kr

Ansvarig Mäklare

Robert Persson
Robert Persson

Reg. fastighetsmäklare


Robert är veteranen på Skogsbyrån, det han inte vet är inte värt att veta. Har studerat ekonomi på Högskolan i Borås och arbetat som gårdsmäklare sen 2002. Uppvuxen på den gård i Borgstena han idag äger och bor på, då tillsammans med mamma, pappa, bröder och mjölkkor. Idag med egen familj och katter. Alltid glad och omtänksam och gör alltid det lilla extra för att kunden och sina kollegor skall ha det bra.


Dokument & Länkar

Karta

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!