Gård i Bredared, 5 ha med egen skog och ängsmark

Sjögärdet ligger rofyllt , utan insyn, med ca 1 km till skola, idrottsplats och golfbana i Bredared. Gården på 5 ha består i huvudsak av skog , men även ängsmark och blivande öppen mark runt gårdsplanen. På gårdens gräns vid bostadshus och ekonomibyggnad ligger 160 meter vackert lagd stenmur. Bostadshus om 4 rum o kök är ursprungligen en torpbyggnad från 1800-talet. På gården finns även en ekonomibyggnad på 120 kvm. Rudesjön, ligger med några minuters promenad genom skogen.

Fakta

Pris:
1 600 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
Borås Bredared 2:8
Adress
Sjögärdet 1
Ort
Bredared
Areal
5.5 ha
Driftskostnad bostad
18 011 kr

SE STÖRRE KARTA

Ekonomi

Pris:
1 600 000 kr Högstbjudande
Sista buddag
Tisdag 13 feb
Kostnader bostad
(SEK / år)
Vatten/avlopp
1 100 kr
Sophämtning
2 436 kr
Väg
3 000 kr
Pellets
6 675 kr
Gårdsförsäkring
4 800 kr
Totalt
18 011 kr
Ekonomibyggnader
270 000 kr
Totalt
270 000 kr
Taxeringsår
2017
Pantbrev
5st om totalt 1 105 000 kr

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadshuset är uppfört i vinkel med två sammanbyggda huskroppar. Trästomme, torpargrund, tak med betongpannor och träfasad. Den äldsta och ursprungliga delen är en torpbyggnad från mitten av 1800-talet. Nyare vinkel byggdes till på den äldre byggnaden runt 1968. De båda huskropparna är sammanlänkade av en rejäl klinkrad entré. I entrén står pelletsbrännaren som i huvudsak värmer huset, med möjligt att använda tillskott genom direktverkande el. Enskilt avlopp. Ny infiltration är anlagd 2014. Grävd brunn, där godkända vattenprover togs runt år 2014. Bredareds Fiber håller på att bygga upp fiberförening i området och det finns fortfarande möjlighet att ansluta sig till föreningen och få fiber indraget. Dvs medlemskap finns inte idag.

Yngre byggnadsdel Den yngre byggnadsdelen rymmer mindre badrum med toalett, handfat och dusch. Varmvattenberedaren inbyggd i badrummet. Två sovrum. Ljust och rymligt kök med spis/ fläkt, diskmaskin samt kyl/ frys. Stort matrum i anslutning till köket. Utgång från köket till äldre altan med reparationsbehov. Denna mindre altan är sammanlänkad med det stora nya altandäcket runt den äldre delen av bostadshuset.

Entré Entrén sammanlänkar de båda byggnaderna och rymmer idag pelletskaminen som i huvudsak värmer båda fastighetsdelarna. Praktiskt klinkersgolv och träklädda väggar.

Äldre byggnadsdel Gamla köket med vedspis används idag som tvättstuga, här finns tvättmaskin och tumlare. Storstuga/vardagsrum med öppen spis. Med trappa upp från storstugan finns ett loft/vindsrum utmed husets gavel. Rummet har snedtak och plats för dubbelsäng. Det stora gavelfönstret ger bra ljusinsläpp. Ett stort altandäck med räcken omgärdar den äldre byggnadsvinkeln. Direkt utgång till altanen från storstugan. Från gårdssidan finns ytterligare en ingång till bostaden som leder in i förstugan där finns även dörr till den oinredda delen av vindsvåningen.

Jordkällare

Äldre jordkällare av sten. I behov av renovering.

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnad ca 120 kvm, uppförd under senare år, ännu inte helt färdigställd. Används idag bl a för att meka med bilar, snickeri, förvaring med mera. El framdragen. Invändigt består byggnaden av en stor sammanhängande lokal, som bl a värms av en kamin.

Fastighetsuppgifter

 • Skogsuppgifter

 • Jakt

  Jakten är fri för ägaren

 • Forn- och kulturlämningar

  På fastigheten finns kulturhistoriska lämningar bl a i form av den 160 m långa breda stenmuren samt en stående lagårdsgrund.

 • Fiberanslutning

  Bredareds Fiber kommer att starta upp grävarbetet förbi fastigheten under mars/ april 2018 enligt plan. Om köpare vill bli medlem i föreningen och ansluta till fiber. Kontakta fiberföreningen för mer information om anslutning.

Rättigheter och belastningar

 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Fornlämning (Registreringsdatum: 20061022)

Försäljningsinformation

Fastigheten säljs genom skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl. helena@skogsbyran.com

 1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
 2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
 3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar och jordbruksmark.
 4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
 5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
 6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
 7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
 8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
 9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
 10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Fakta

Pris:
1 600 000 kr Högstbjudande
Fastighetsbeteckning
Borås Bredared 2:8
Adress
Sjögärdet 1
Ort
Bredared
Areal
5.5 ha
Driftskostnad bostad
18 011 kr

Ansvarig Mäklare


SE STÖRRE KARTA

Alla bilder


Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!