Skåpanäs Strömmen 1

Torp söder om Mårdaklev

Välkomna till Strömmen! Torpet med anor från början av 1800-talet är vackert beläget utmed Ätrans strand. Här har man en fantastisk utsikt över vattnet. Äldre och charmig interiör med plankgolv och vacker tapet. Torpet bjuder in till rekreation och återhämtning på en stillsam plats mitt i naturen. Här bor man under enkla förhållanden nära skogen och vattnet.

 • Ekonomi
  Pris
  750 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Måndag 19 apr
 • Byggnader
  Torpet

  Strömmen är en klassisk äldre torpstuga där all den äldre interiören är bevarad och ger en känsla av svunna tider. Timmerstomme med fasad av trä. Taket har belagts med eternitplattor. Här finns ingen elektricitet eller indraget vatten och avlopp. Äldre vattenbrunn finns ute på gården. Invändigt är det en storstuga med öppenspis. Kök med vedspis och intilliggande skafferi. Skorstenen är inte besiktigad. Farstu med trappa till övervåningen. På vinden finns en hall och 2 rum, varav det ena med tapetserade väggar och det andra har synligt timmer.

  Förrådsbyggnad

  Intill torpet finns en vedbod. Byggnaden har en stomme och fasad av trä. Tak av plåt. Gjutna golv i förrådsutrymme samt vedbod.

 • Fastighetsuppgifter

  Taxering

  Fastigheten har inget åsatt taxeringsvärde då den är nybildad genom avstyckning.

 • Närområde & Kommunikationer
  Område

  Välkommen till Mårdaklev! I Mårdaklev bor runt 350 personer. Det finns F-6 skola på orten, hembygdsgård och Klevs fina naturreservat som bjuder in till fin natur och möjlighet till boende och mat. Här hittar du skogsföretag, garnbutik och postorderföretag. Med sin närhet till både Halland och Småland finns arbetsmöjligheter även på andra orter i närheten. Vill du jobba hemifrån går det också bra, då Mårdaklev har ett välfungerande fibernät. Du når även ett flertal större städer så som Varberg, Falkenberg och Borås inom en timmes restid. Kanske en möjlighet att kombinera arbete i stan med livskvalitet i vacker landsbygdsmiljö? Föreningslivet är likt Trivselbygdens andra orter stort med Byalag, föräldraförening, idrottsförening osv. Varje år hålls bland annat julmarknad på Klev och metartävling i Ätran.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att använda vägen y för utfart - Väg

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att använda vägen x för genomfart - Väg

  Rättigheter last

  Avtalsservitut Kraftledning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut Kraftledning

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som mark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris
750 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
SVENLJUNGA SKÅPANÄS 1:10
Adress
Skåpanäs Strömmen 1
Ort
Mårdaklev
Areal
0.1 ha

Ansvarig Mäklare

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare


Emil Ros
Emil Ros

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare


Emil har skogen i blodet. Uppvuxen på gård i Svenljunga kommun och numera bosatt i Östra Frölunda med fru och tre hundar. Utbildad skogsmästare och fastighetsmäklare vid Sveriges Lantbruksuniversitet och tidigare egenföretagare med egen skotare. Denna gedigna mix av erfarenhet tillsammans med ett brinnande intresse för jakt och skogsvård gör Emil till en mycket uppskattad samarbetspartner när gården skall byta ägare.


Dokument & Länkar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!