Skeabo 2

Gård i Dannike - 15 ha

Skeabo, en rofylld gård i ett skifte med tilltalande gårdscentrum och bostadshus som ligger omgivet av skog och betesmark. 2,7 ha åker och betesmark, 12,4 ha skog med 1.500 m³sk. Bonitet 7,8

 • Ekonomi
  Pris
  3 050 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Torsdag 3 dec

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Vatten/avlopp
  1 070 kr
  Sophämtning
  2 600 kr
  Sotning
  530 kr

  Försäkring

  6 630 kr

  Elnätkostnad

  16 940 kr

  Elkostnad

  7 100 kr

  Fastighetsavgift

  8 440 kr
  Totalt
  43 310 kr

  Taxeringsår
  2020
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  1 529 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  2 295 000 kr
  Pantbrev
  7st inteckningar på totalt 1 650 000 kr
 • Byggnader
  Bostadsbyggnad

  Bostadsbyggnad Uppförd år 1909 i 1½ plan, totalrenoverat på 80-talet. 5 r.o.k. Boyta enl. taxeringen 156 m². Kopplade tvåglasfönster med spröjs. Uppvärmning via bergvärme installerat 2009 samt via en kamin i vardagsrummet. Djupborrad vattenbrunn. Avlopp trekammarbrunn och infiltration. Fasadbeklädnad av trä och tak med tegel. Ny elcentral med jordfelsbrytare. Bostaden har genomgått löpande renovering sen köpet 2004 och är i fint skick med smakfull färgsättning.

  Första våning Vacker öppen veranda med dubbeldörrar. Rymlig entré med öppen planlösning in till vardagsrum och trappa upp till andra våning samt utgång till en stor överbyggd altan. Golv med laminat. Vardagsrum med plats för matsalsdel och en TV-del med en nyinstallerad kamin. Stort kök med pärlspont i taket och bröstpanel tillsammans med tapet på väggarna. Plastmatta på golvet. Kök från HTH med luckor i ek. Fungerande vedspis, diskmaskin, spis med häll, fläkt, kyl och frys.

  Köks- /grovingång innehållande hall med plats för klädförvaring. Toalett med WC och handfat. Stor tvättstuga med plats för mycket förvaring och diskbänk med ho. Tvättmaskin och torktumlare samt frysbox. Hall, toalett och tvättstuga renoverades smakfullt 2014, hela utrymmet har ett sammanhängande klinkergolv med golvvärme.

  Andra våning Stort allrum med en vacker och dekorativ murstock. Snedtak med vitmålad pärlspont och ett vackert fönsterparti med utsikt över trädgården. Tre stycken sovrum med snedtak varav ett lite större. Ljust badrum med takfönster innehållande WC, handfat och badkar. Plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Lösa garderober med tapet bakom på väggarna kommer att tas bort.

  Lillstuga

  Lillstuga Byggt på 80-talet med en byggyta på 8 x 7 m, garage under del av huset som innehåller bl a bergvärmecentralen. Träfasad tak med tegel. Innehåller en lägenhet på två rum och badrum med wc, dusch, handfat och bastu. På långsidan av huset finns en påbyggd carport med plats för personbil, mindre maskiner och cyklar.

  Ladugård

  Ladugård med yttermått 17 x 6 m. Träfasad och tak av plåt som ligger på underliggande spåntak. Används idag till festlokal och förvaring.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Arealuppgifter enligt skogsbruksplan. Totalt 15,7 ha fördelat på skog 12,4 ha, åker/betesmark 2,7 ha och annat 0,6 ha. Areal enligt fastighetsregistret 15,54 ha.

  Produktiv skogsmark

  Den produktiva skogsmarken uppgår enligt skogsbruksplan upprättad i oktober 2020 till 12,4 ha med ett virkesförråd på ca 1.522 m³sk, varav ca 961 m³sk är gallringsskog. Trädslagsfördelning: tall 1%, gran 54%, björk 37% , asp 5%, ek 1% och kl al 2%. Boniteten är beräknad till 7,8 m³sk/ha/år. Läs vidare i bifogat utdrag från skogsbruksplan.

  Åker- och betesmark

  På fastigheten finns 2,7 ha åker- och betesmark.

  Jakt

  Jakten är upplåten genom skriftligt avtal innevarande jaktår t.o.m 2021-06-30

  Taxeringsvärde

  Totalt taxeringsvärde (2020) är 2.295.000 kr fördelat på följande: bostadshus 1.483.000 kr, tomtmark 400.000 kr, ekonomibyggnader 46.000 kr, skog 323.000 kr, betesmark 40.000 kr och skogsimpediment 3.000 kr.

  Frågelista

  Frågelista finns i fullständig version på nätet och kommer att finnas tillgänglig på visningen.

  Övrigt

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Nyttjanderätt

  Det finns två nyttjanderätter mellan fastighetsägarna till Skeabo 1:3 och Skeabo 1:2. Vardera fastighet har byggnader som delvis ligger på angränsande fastighet.

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mail.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt alternativt fastighetsreglering erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR se vår hemsida skogsbyran.com

Visningar

 • Onsdag 25/11 kl 14:00 - 17:00Kontakta mäklaren för bokning av tid. Välkomna.
 • Lördag 28/11 kl 13:00 - 17:00Kontakta mäklaren för bokning av tid. Välkomna!

Fakta

Pris
3 050 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
BORÅS SKEABO 1:3
Adress
Skeabo 2
Ort
Dannike
Areal
15.5 ha
Boarea
219 m2
Driftskostnad
43 310 kr

Ansvarig Mäklare

Hans-Olof Nyman
Hans-Olof Nyman

Reg. fastighetsmäklare


Med en lantmästarexamen från universitetet i Alnarp, boendet med familjen på en stor släktgård i Sandared, är Hans-Olof vår självklara expert när det gäller lantbruk och gårdsliv. Tiden som rådgivare och förtroendevald på Hushållningssällskapet tillsammans med hans stora engagemang i styrelser och föreningsliv i våra bygder gör att han har skaffat sig ett ovärderligt kontaktnät som vi får ta del av här på Skogsbyrån.


Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!