Svensgården 1

Gård i Öxabäck - 7 ha

Svensgården ligger vackert och rofyllt omgiven av ett småskaligt och naturskönt odlingslandskap med små åkrar och hagmarker. Gården är belägen 13 km från Kinna och ligger öppet med härligt solläge mot söder och väster. En fin gård för dig som vill ha egen odling och/eller djurhållning. Samtidigt med gården säljs även angränsande skogsfastigheten Tokhult 1:13 på 33 ha, se separat annons.

 • Ekonomi
  Pris
  1 600 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Måndag 8 jun
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadshus uppfört 1948 i 1½ plan med källare under hela huset. Plankstomme, träfasad och tak med betongpannor. Tvåglasfönster. 6 rum och kök, boarea 128 m² och biarea 20 m² enligt taxeringen. Huset är i behov av renovering/underhåll.

  Uppvärmning genom elpanna och vattenburet värmesystem. Värmepump finns installerad i källaren men energikällan är inte bestämd (berg, jord eller luft-vatten). Grävd vattenbrunn. Enskilt avlopp med trekammarbrunn och infiltration från 1980-talet. Fiberkabel finns i vägen i anslutning till tomten men är ej framdragen till huset.

  Första våning Hall. Toalett. Kök med spis, diskmaskin och kyl/frys. Matrum med ett massivt trägolv och en öppen spis (används ej). Tvättstuga med tvättmaskin och förvaringsutrymmen. Stort vardagsrum avdelat av valv och med parkettgolv.

  Andra våning Hall med utgång till en balkong mot söder. 3 sovrum. Badrum med WC, handfat och dusch. Sidoförråd.

  Källare Pannrum med elpanna och värmepump. Matkällare.

  Energideklaration Energiklass F. Uppgift hämtad från nyupprättad energideklaration av Eklundh & Eklundh, se bilaga.

  Driftskostnader/elförbrukning Hushållsel 5760 kWh, uppvärmning 20.200 kWh, försäkring bostadshus 4000 kr, slamtömning 900 kr, sophämtning 3100 kr. Antal personer i hushållet: 1.

  Ladugård

  Ladugård uppförd i trä med plåttak. Större delen har använts som möbelrenoveringsverkstad och utställning under senare år. Ränne med körbrygga på ena gaveln, har använts som festlokal och vinterförvaring för husvagnar/fordon. Traktorgarage. Bilgarage.

  Verkstadslokal

  Uppförd i betong och har använts som verkstad och snickarbod.

  Brygghus

  Äldre byggnad uppförd i trä. Har inte använts på senare år.

 • Fastighetsuppgifter

  Åker- och betesmark

  Totalt ca 4 ha med åker- och betesmarker väl samlade kring gården. Åkermarken används för vallodling medan betesmarkerna används för bete med nötkreatur. Markerna är utarrenderade t.o.m. 2020-12-31. Stödrätter för EU-stöd tillhör arrendatorn.

  Skogsmark

  På fastigheten finns knappt 3 ha skogsmark, till mycket stor del lövskog. På båda sidor vägen fram till gården finns ca 1,5 ha lövskog medan området i nordvästra delen nyligen avverkats för att läggas om till betesmark.

  Jakt

  Jakträtten för småvilt är fri för en ny köpare från tillträdesdagen.

  Taxeringsvärden

  Fastigheten är nyligen avstyckad i lantmäteriförrättning. Något nytt taxeringsvärde finns därför inte beslutat ännu.

  Inteckningar

  Det finns 3 st uttagna inteckningar i fastigheten på totalt 153.300 kr. Två av pantbreven på totalt 53.300 kr är förkomna och ansökan om dödning är inskickad till lantmäteriet.

  Vägbeskrivning

  Från Skene: kör väg 156 mot Svenljunga och tag sedan av mot Öxabäck. Kör mot Öxabäck knappt 8 km och tag sedan höger vid skylt "Tokhult". Kör ca 700 m tills vägen delar sig och kör sedan vänster. Kör sedan ca 500 m för att komma fram till gården.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning,nätstation

 • Försäljnings­information

  Bud skall skickas till fastighetsmäklaren via mail eller bifogad budblankett senast den 8 juni 2020.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, skogs- och jordbruksmark.
  4. Köparen har tagit del av den skogsbruksplan som finns upprättad för fastigheten. Säljaren friskriver sig från allt ansvar för lämnade areal och volymuppgifter.
  5. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  6. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  7. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  11. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Fakta

Pris
1 600 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
Mark Tokhult 1:21
Adress
Svensgården 1, Öxabäck
Ort
Öxabäck
Areal
7.2 ha

Ansvarig Mäklare

David Lindberg
David Lindberg

Reg. fastighetsmäklare


David är utbildad naturvetare, och vistas gärna ute i skog och mark. Han jobbade i flera år på Länstyrelsen med rådgivning på många av Sjuhäradsbygdens gårdar. Som nyutbildad fastighetsmäklare kom han till Skogsbyrån 2008 och det är med stort engagemang och driv som David tar till sig varje nytt uppdrag. Han äger idag familjegården strax utanför Alingsås, där han gärna tillbringar många tuffa arbetspass i skogen.


Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!