Tångagärde 133

Gård vid sjön Tolken - 4 ha

Tångagärde ligger vackert och har ett ostört läge med härlig utsikt över omgivningarna och sjön Tolken. Här finns ett rymligt och besiktigat bostadshus med ljus och inbjudande inredning. På gården finns också en timrad drängstuga från 1800-talet med fantastisk charm, en ladugård och ett uthus. Som ägare av gården följer både fiskerätt och rätt till båtplats i Tolken. Varmt välkommen på visning!

 • Ekonomi
  Pris
  3 800 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Tisdag 2 nov

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Vatten/avlopp
  1 000 kr
  Sophämtning
  4 861 kr
  Väg
  200 kr
  Sotning
  250 kr

  Försäkring

  5 583 kr

  Elkostnad

  27 900 kr
  Totalt
  39 794 kr

  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  1 301 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  1 686 000 kr
  Pantbrev
  8st inteckningar på totalt 2 635 000 kr
 • Byggnader
  Bostadsbyggnad

  Bostadsbyggnad uppfört 1954 i 1½ plan med källare under hela byggnaden. Väggbeklädnad av trä och takbeklädnad av tegelpannor båda i behov av renovering. Boyta (enligt fastighetstaxeringen) 155 m² och biyta 92 m². Treglasfönster i alla rum förutom ett på andra våningen samt två i den äldre trappuppgången. Djupborrad vattenbrunn. Avlopp via trekammarbrunn med infiltration. Uppvärmning via vattenburet system med värmepump luft/vatten installerad 2016. Möjligheten till uppvärmning med ved finns också då med en panna installerad 2010. Fiber är installerat. Bostadshuset är besiktigat av Husinspektörn 7-härad 2021-10-11, se bifogat besiktningsprotokoll.

  Första våning Entré in till en ljus och luftig hall med vackra trägolv och trappa upp till andra våning. Ytterligare en entré finns med ingång från sidan av huset som då leder till ett trapphus som framförallt användes tidigare då huset var uppdelat i två bostäder. Ljust inbjudande kök med köksö. Bänkskivor i oljad ek. Rostfria vitvaror såsom elspis med häll, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frysskåp. Vita köksluckor i pärlspont. Skafferi. Gästtoalett med WC och handfat. Sovrum med trägolv och klädförvaring, delvis igenbyggd dörr in till vardagsrummet. Vardagsrum med parkettgolv uppdelat i två avdelningar, en matsalsdel med fondvägg och fin utsikt över sjön och ett vardagsrum med en dekorativ plankvägg.

  Andra våning Möblerbar hall/allrum med ett större fönsterdörrparti som går att öppna ut till balkongen med härlig utsikt över omgivningarna och sjön. Fyra stycken personliga sovrum alla med trägolv och med klädförvaring. Helkaklat badrum med snedtak och platsanpassat badkar och handfat.

  Källare Matkällare. Tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare. Pannrum. Garage och bastu.

  Drängstuga

  Timrad drängstuga från 1800-talet. Under byggnaden finns en jordkällare med välvt tak. Utvändiga mått 5 x 9 m. Första våning innehåller drängkammare och förrådsutrymmen. På övervåningen finns tidigare sädesmagasin.

  Ladugård

  Ladugård med vinkelbyggnad. Uppförd i trä och med tak av plåt. Byggnaden är i äldre skick och en del av taket är ej intakt. Innehållande bla stalldel för ponny, förvaringsutrymmen/garage utrymme för tidigare djurstallar, loge och gödselstad. Storlek enligt taxeringen 541 m².

  Uthus

  Byggnad med väggar av cementsten och trä samt tak av plåt. Urvändiga mått 7 x 17 m. Inrymmer vagnbod, vedbod, svinhus och smedja/brygghus.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Enligt fastighetsregistret är fastighetens totala areal på 4,4 ha fördelat enligt taxeringen på: 2 ha åkermark, 1 ha betesmark ,1 ha skog och 0,4 ha övrig mark.

  Taxeringsuppgifter

  Totalt 1.686.000 kr fördelat på tomtmark 195.000 kr, bostadsbyggnad 1.178.000 kr, skogsmark 102.000 kr, åkermark 74.000 kr, betesmark 14.000 kr, ekonomibyggnader 123.000 kr.

  Ingägomark

  Inägomarken består av 3 ha åker och betesmark. Del av åkermarken är utarrenderad via ett muntligt avtal innevarande växtsäsong.

  Skogsmark

  På fastigheten finns det ca 1 ha skog bestående till övervägande del av lövskog. Genom skogen rinner en vacker bäck som leder ner till sjön Tolken.

  Fiske och jakt

  Fiskerätt i Tolken. Jakten är fri för ny köpare

  Båtplats

  Som ägare till Tångagärde 1:3 följer rätten till att ha båtplats vid sjön Tolken. För med info kontakta mäklaren.

  Besiktning

  Fastigheten har besiktigats av Joakim Becker på Husinspektörn i Sjuhärad okt 2021. Se bifogat protokoll.

  Friskrivningsklausul

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Se bifogad frågelista besvarad av säljarna gällande fastighetens skick samt bifogat besiktningsprotokoll.

  Omgivningar, skola, barnomsorg och service

  Fastigheten är belägen ca 10 km från Hökerum samhälle som erbjuder vardaglig service med skola (F-6), barnomsorg och livsmedelsaffär (Tolkabro). I Ulricehamn ca 16 km från gården finns all tänkbar service och med ett brett utbud av förskolor, skolor, mataffärer, vårdcentraler, tandvård och shopping. Här finns också Idrotts och friluftsområdet Lassalyckan, golfbana och skidbacke.

  Fastigheten ligger med utmärkta pendlingsmöjligheter både till Ulricehamn, Borås och Jönköping.

  Vägbeskrivning

  Följ väg 1705 väster om sjön Tolken och sväng av vid skylten "Tångagärde" in på en grusväg som leder fram till bostaden, våra skyltar visar vägen under försäljningen.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Båtplats - Se beskrivning

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Öresjö, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20030116, Registreringsdatum: 20110912)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Fiske - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Kanalisation för elektronisk kommunikationsledning bestående av jordkabel med distanspålar, kabelbrunnar, kabelskåp, kanalisationer och övriga anordningar som behövs för dess ändamål. - Elektronisk kommunikation

  Samfällighet

  ULRICEHAMN TÅNGAGÄRDE S:7

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut FISKE

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut VÄG

  Avtalsrättigheter

  Avtalsnyttjanderatt TELE

  Avtalsrättigheter

  Avtalsnyttjanderatt OMRÅDE

  Avtalsrättigheter

  Avtalsnyttjanderatt FISKE

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mail: cecilia@skogsbyran.com

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Visningsanmälan

Fakta

Pris
3 800 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
ULRICEHAMN TÅNGAGÄRDE 1:3
Adress
Tångagärde 133, Hökerum
Ort
Hökerum
Areal
4.4 ha
Boarea
155 m2
Driftskostnad
39 794 kr

Ansvarig Mäklare

Cecilia Isbring
Cecilia Isbring

Reg. fastighetsmäklare


Cecilia är en skogsägande ryttare från Ulricehamn. Är fastighetsmäklaren med erfarenheter inom allt ifrån bokslut, skogsplantering till filminspelning. Började på Skogsbyrån 2007 efter en mångårig erfarenhet av ekonomi, redovisning och kundservice. Som skogsägare, natur- och djurälskare brinner Cecilia för att varje fastighet skall hitta sin nya ägare och fortsätta förvaltas och utvecklas på bästa sätt.


Dokument & Länkar

Karta

Kommande försäljningar under hösten – se vår annons! Ring 033-444495 alt. info@skogsbyran.com för mer info. Läs Mer

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!