Skogsbyran

Väddingen 114

Gård i Grovare, norr om Hökerum - 2,4 ha

Vackert belägen gård i en aktiv landsbygd med bostadshus och ladugård lämplig för den som vill ha boende eller fritidshus i kombination med djurhållning och odling. 2 ha åker o betesmark samt lövskog. Bostadshusets ursprungliga stil och form är väl bevarat.

 • Ekonomi
  Pris
  950 000 kr (Högstbjudande)

  Taxeringsår
  2017
 • Byggnader
  Bostadshus

  Husets ursprungliga stil och form är väl bevarat. Ursprungligen är byggnaden påkostad och välbyggd med material som har klarat sig mycket bra även om ingen har bott i huset under många år. De brister som finns i form av underhåll är främst invändiga ytskikt och isolering. Byggnaden är uppfört i stomme av timmer och fasad av träpanel. Taket är beklätt med plåt och fönstren är kopplade tvåglasfönster. Uppvärmning med vattenburet värmesystem med kökspanna och element, översyn av systemet behövs. Vatten från djupborrad brunn, ej indraget. Toalett med avlopp är inte installerat.

  Första våning Entré med trappa till andra våning. Stort kök med skåp, arbetsbänk och skafferi. Köksfarstu samt ytterligare fyra rum.

  Andra våning Trappa från första våning leder upp till en hall med utsikt över entrén. Tre rum och fyra sidoförråd.

  Ingen har bott i huset sedan 90-talet. Energideklaration är inte upprättad pga att huset ej varit bebott. Tak och fönster är utbytta i början av 1990-talet. Översyn av träpanel och målning är utfört 2018.

  Ladugård

  Ladugård, ca 9 x 26 meter, byggd i trä med tak av aluminiumplåt och underliggande spåntak. Ladugården har två avdelningar: logdel och tidigare djurstall. Inredningen i djurstallet är borttaget. Stor logdel med goda möjligheter att bygga om till maskinhall eller liknande. Dörrar och träpanelen är utbytta samt målad under 2018.

 • Fastighetsuppgifter

  Åker och betesmark

  Åker- och betesmarken ligger i anslutning till till en höjd med lövskog som även den lämpar sig som betesmark. Om man vill ha mer åker och betesmark kan det finnas möjlighet att arrendera ytterligare mark.

  Taxeringsvärden

  Det finns inga fastställda taxeringsvärden eftersom fastigheten nyligen är avstyckad.

  Servitut

  Fastigheten belastas av ett vägservitut och ledningsservitut.

  Jakt

  Jakträtten är upplåten genom nyttjanderättsavtal till 2040.

  Inteckningar och pantbrev

  Fastigheten säljs fri från inteckningar.

 • Närområde & Kommunikationer
  Vägbeskrivning

  Från Grovare, kör mot Granared 1,3 km så ligger gården på vänster sida. Avstånd till Hökerum 8 km, Ulricehamn 20 km och till Borås 35 km.

 • Rättigheter & Belastningar

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Öresjö, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20030116, Registreringsdatum: 20110912)

 • Försäljningsinformation

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Fakta

Pris
950 000 kr (Högstbjudande)
Fast.beteckning
ULRICEHAMN VÄDDINGEN 1:8
Adress
Väddingen 114
Ort
Hökerum
Areal
2.4 ha
Boarea
110 m2

Ansvarig Mäklare

Hans-Olof Nyman
Hans-Olof Nyman

Reg. fastighetsmäklare


Dokument & Länkar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!