Skogsbyran

Knapasjö Värnhem 1

Gård i Mjöbäck - 2,5 ha

Knapasjö Värnhem är den idylliska gård som sällan finns till salu! Gården på 2,5 ha är naturskönt belägen väster om Mjöbäck. Bostaden är renoverad under de senaste åren. Det är bara att flytta in! Renoveringen är gjord med känsla och omsorg om den lantliga stilen med trägolv och ljusa ytor. Bra ekonomibyggnader med möjlighet för djurhållning. Värnhem är den perfekta gården för dig som vill leva nära naturen med hög livskvalitet.

 • Ekonomi
  Pris
  1 950 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Lördag 31 aug

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Uppvärmning
  12 000 kr
  Vatten/avlopp
  700 kr
  Sophämtning
  2 400 kr
  Sotning
  650 kr

  Elkostnad

  15 000 kr

  Försäkring

  5 500 kr

  Fiber

  2 880 kr
  Totalt
  39 130 kr
  Pantbrev
  8st inteckningar på totalt 1 414 400 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadshuset är byggt med en stomme av stående plank på en grund med källare under ungefär 3/4 av huset och resterande del utgörs av torpargrund. Källaren är uppmurad med betonghålsten med gjutet golv. Huset har genomgått stora renoveringar under senare år. Genomgående treglasfönster utom i källaren. Ytterdörrar och de flesta innerdörrarna är utbytta. Huset elsystem har gjorts om, idag är det en elcentral med automatsäkringar i källaren, jordfelsbrytare och nya ledningar i större delen av huset. Fasaden är beklädd med trä. Taket är belagt med betongpannor. Uppvärmning sker via pelletspannan i källaren. Baxi panna från 2002 med ackumulatortankar 2 st x 750 liter från 2006. Elpatron finns, trådlös justering av värmen i huset genom reglage på entréplan. Pannan och tankarna installerades i huset under 2014. På entréplan finns en braskamin. Rökkanalerna för pannan och kaminen är båda renoverade med insatsrör och godkända att elda i. Brandskyddskontroll är utförd 2019-04-16. Vatten från grävd brunn. Vattenanalys finns från 2011. I källaren finns ett vattenfilter som höjer ph-värdet i vattnet. Nytt avlopp från 2018 som består av en trekammarbrunn med infiltration. På framsidan av huset finns en altan som byggdes under 2012 i tryckimpregnerat virke. På den nordvästra gaveln av huset finns ett uterum på ca 23 m² som byggdes år 2017. Stora skjutbara glaspartier från Willab garden med glas för vår-höst. Isolerat i golv och tak. Uppvärmning i uterummet via en luft/luft värmepump från Samsung. Smakfullt byggt med ljus golv och spotlights i taket. I delar av trädgården finns det en installerad robotgräsklippare. Slingorna kommer lämnas kvar men roboten och laddstationen ingår inte i köpet av fastigheten. I bostadshuset finns det ett installerat styrsystem för mobil styrning av viss belysning, dörrkännare, temp. givare för frys mm.

  Alla rummen på entréplan har renoverats. Entré med kapprum. Ljus panel på väggarna, klinker på golvet med elektrisk golvvärme. 2 garderober för klädförvaring. Kök med ljus köksinredning och luckor av spegeltyp. Ljust målad panel på väggarna och mörkt trägolv. Kakel ovan diskbänken. Spis med glashäll samt diskmaskin från 2018, Köksfläkt, kyl och frys från 2011, då köket renoverades. Matrum och tv-rum i öppen planlösning med kamin. Parkett på golvet och tapetserade väggar. Toalett med klinker och kakel. Elektrisk golvvärme. Dusch med glasdörrar, wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork. Hall med trapp till övervåningen och källaren. Utgång genom dubbeldörr till uterummet.

  Övervåningen har tre sovrum, badrum, hall och förvaringsutrymme. Hallen har tapetserade väggar och ljust laminatgolv. Sovrum 1 har likadant golv som i hallen och en ljus blommig tapet. Det finns 1 garderob i sovrummet. Sovrum 2 har laminatgolv och tapet på väggarna. Klädkammare till sovrummet i en tidigare kattvind. Sovrum 3 har också tapeter och laminatgolv. Badrum med badkar, wc, tvättställ och handdukstork. Kaklade väggar och klinkers på golvet. Elektrisk golvvärme.

  Källare med gjutet golv och putsade väggar som är målat i ljusa färger. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Förvaringsrum med hyllinredning. Hobbyrum med varmvattenberedare för sommarvarmvatten, tvättho, vattenfilter och arbetsbänk. Pannrum med grovingång, panna och ackumulatortankar. I källaren finns en mindre frys som säljarna kommer ta med sig vid flytt.

  Maskinhall

  Maskinhall som är uppförd med en stomme och fasad av trä under år 2011. Byggnaden är uppförd på plintar i marken och är oisolerad. Yttermåtten är ca 15,5x8 meter. Det är fyra portar i trä som är ca 2,90 meter breda och har en frihöjd på ca 3,30 meter. Det finns även en carport i den ena änden av byggnaden med plats för en bil. Byggnadens tak är belagt med plåt. Byggnaden är lämplig som garage för t.ex. maskiner, husvagn, båt mm eller så kan man bygga hästboxar och använda den som stall då det är bra takhöjd.

  Ladugård

  Ladugården är byggd med stomme av trä på en grundmur av natursten. Byggnaden är i två plan med port från gårdsplanen in till logen på övervåningen. Här finns även ränne och förvaringsutrymme samt ett sädesförråd med separat ingång. På bottenvåningen finns djurstallet som nu är inrett för lösdrift av får. Det finns även förvaringsutrymme för maskiner mm i markplan. Långsidan av ladugården som är mot bostadshuset är klädd med träfasad och de resterande tre sidorna är beklädda med plåt. Tak bestående av eternitplattor. I ladugården finns vatten och el.

  Brygghus

  Brygghuset är beläget i anslutning till gårdsplanen och består av en brygghusdel samt en del som utgör vedbod. Byggnaden är uppförd i trä med betongpannor på taket och träfasad. I brygghusdelen är det gjutet golv och det finns en murstock. Gårdens vattenbrunn är belägen under byggnaden.

  Hönshus

  Hönshuset är byggt i trä med rödmålad träfasad. Det finns el indraget i byggnaden för värmelampa mm.

 • Fastighetsuppgifter

  Inägomark

  Gårdens åker och betesmark är upplåten enligt muntligt avtal fram till 2019-12-31. Därefter är marken tillgänglig för köparen.

  Jakt

  Jakträtten på fastigheten är upplåten enligt muntligt avtal fram till den 2020-06-30. Därefter är jakten tillgänglig för köparen.

  Vatten

  Utmed fastighetens södra gräns rinner Knapasjöån, vilken är en mindre å som ringlar sig genom den öppna marken. Det finns även en vacker bäck som rinner förbi gårdscentra och ut i Knapasjöån. På två ställen över ån och på ett ställe över bäcken har säljaren byggt vackra gångbroar i tryckimpregnerat virke som underlättar vid promenader. Dessa vatten skänker en härlig naturkänsla och fridfullhet åt gården.

  Fiber

  Fastigheten är ansluten till fiber genom MÖ Fiber. Köparen övertar säljarens andel i föreningen utan ersättning i samband med tillträdet.

  Taxeringsvärde

  Totalt 992.000 kr fördelat på tomtmarksvärde 145.000 kr, bostadsbyggnadsvärde 670.000 kr, åkermarksvärde 65.000 kr och ekonomibyggnadsvärde 112.000 kr. Typkod 120.

  Förvärvstillstånd

  Förvärvstillstånd krävs för privatpersoner då fastigheten är belägen i s.k. glesbygdsområde enligt jordförvärvslagen. Undantag är privatpersoner som varit folkbokförda sedan minst 1 år i glesbygdsområdet i södra Svenljunga kommun (Mjöbäck, Östra Frölunda, Mårdaklev, Kalv och Håcksvik).

 • Närområde & Kommunikationer
  Område

  Fastigheten är belägen väster om Mjöbäck. I Mjöbäck finns skola för årskurserna F-2 och i närliggande Överlida finns årskurserna 3-6. Det finns också mataffär, blomsterbutik, restaurang samt ett antal hustillverkare. För den naturintresserade finns stora möjligheter för friluftsliv och rekreation. I Svenljunga centralort finns affärer, bibliotek, simhall, vårdcentral och övrig service.

  Vägbeskrivning

  Från väg 154 mellan Ullared och Svenljunga finns samhället Mjöbäck. Tag av från 154:an in mot Mjöbäcks samhälle. Kör genom samhället mot Torestorp. Följ vägen ca 3,5 km och sedan ligger gården till höger om vägen. Om man kommer på vägen mellan Torestorp och Älvsered sväng av mot Mjöbäck. Följ sedan vägen ca 4 km och gården kommer på din vänstra sida. Vid gården finns Skogsbyråns tillsaluskylt.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning,nätstation.

  Samfällighet

  SVENLJUNGA KNAPASJÖ S:1

  Rättigheter last

  Officialservitut: Med det avstyckade området följer rättighet att färdas å den samfällda väg intill vilken det gränsar fram till allmänna vägen. - Väg i samfälld vägmark

 • Försäljningsinformation

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruk- och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Visningar

 • Torsdag 22/8 kl 16:30 - 17:30Vänligen föranmäl er till mäklaren!
 • Onsdag 28/8 kl 16:30 - 17:30Vänligen föranmäl er till mäklaren!

Fakta

Pris
1 950 000 kr (Utgångspris)
Fast.beteckning
SVENLJUNGA KNAPASJÖ 1:11
Adress
Knapasjö Värnhem 1
Ort
Mjöbäck
Areal
2.5 ha
Boarea
98 m2
Driftskostnad
39 130 kr

Ansvarig Mäklare

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare

Emil Ros
Emil Ros

Reg. fastighetsmäklare / skogsmästare


Dokument & Länkar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!