Vilg Nilsagården

Gård i Fotskäl - 14 ha

I vackert jordbrukslandskap med edaredsån i trädgårdskanten, finns välskötta Nilsagården med 14 ha åker och betesmark. Stort bostadshus med härlig trädgård, ett gammalt magasin och en stensatt lagård som kan nyttjas för djurhållning, verkstad och förvaring. Markerna fria att bruka vid tillträdet.

 • Ekonomi
  Pris
  3 700 000 kr (Utgångspris)
  Sista buddag
  Tisdag 21 sep

  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Ej fastställt
  Pantbrev
  2st inteckningar på totalt 1 300 000 kr
 • Fastighetsuppgifter

  Bostadshus

  Bostadshus Byggnad i 1 1/2 plan, med källare. Nuvarande byggnad troligen uppförd 1902. Fastigheten har äldre detaljer bevarade och återskapade, som t ex spegeldörrar och vissa lister. Boyta 177 kvm enligt fastighetstaxering. Timmerstomme, fasad med eternit, tak med pannor. Merparten tvåglasfönster några treglasfönster. Uppvärmning med luft/vatten värmepump. För varmvatten eldar nuvarande ägare i vedpannan någon gång i veckan. Enskild grävd brunn, vattenprov godkänt (se vattenprov). Enskilt avlopp med infiltration. En kakelugn och en öppen spis. Stor altan i ostört läge mot edaredsån på södersida. En mindre altan på bostadshusets framsida.

  Första våning Entré i veranda på framsidan. Innanför verandan en rymlig hall med dubbeldörrar in till större vardagsrum. Ursprungliga takhöjden på 2,70 m finns fortfarande kvar på delar av bottenplanet. Från hallen går även dörrar in till kök, badrum och rum som idag används som sovrum. Stort vardagsrum med fönster i söder och utgång till stor altan, öppen spis med kamin. I fil med vardagsrummet ligger ett rymligt kontorsrum och en matsal med kakelugn. På våningsplanet finns även ett större badrum med toalett och dusch. Vardagsingång ligger strax intill köket. Enklare tvättstuga med tvättmaskin och tumlare i anslutning till vardagsentrén vid köket. Köket är fullt utrustat med spis och fläkt, dubbelkyl, frys och diskmaskin. Köksfönstren vetter mot vägen och mot gårdsplan. Dubbelkyl, frys, diskmaskin och tvättmaskin är nyinköpta 2021.

  Andra våning Större hall/allrum med utgång till balkong mot ”stora vägen”. Tre sovrum med tillhörande garderober i bra storlek. Ytterligare garderob med ingång från allrummet, skulle kunna byggas om till sovrum. Badrum som senast renoverats på 1960-talet. Badrummet saknar fönster och är av mindre storlek, avloppet kräver renovering. Möjlighet finns att bygga ut badrummet genom att använda en gränsande garderob med fönster.

  Källare Under huset finns äldre rymlig tvättstuga med vedspisen kvar. Stor matkällare. Källaren används för vedeldad uppvärmning och har utrustats för att på bekvämt sätt kunna lasta in veden till källaren. Här finns nyare panna och ackumulatortank. Elpatron används när familjen är bortrest.

  Ladugård

  Ekonomibyggnad Ladugården är mycket rymlig och välbyggd med yta på på 700 kvm. Delar av byggnaden med hög vacker stenfot jämte träbeklädd fasad däröver. Övrig del av lagård träbeklädd. Ladugården har tidigare använts av arrendator för djurhållning, senast nötkreatur. Ladugården är nu tömd och kan nyttjas av köparen från tillträde. Här finns bra takhöjd och goda möjligheter till ombyggnad för t ex lager eller djurhållning.

  Magasin

  Gårdsmagasinet är en mindre träbyggnad bredvid bostadshuset, som byggdes för förvaring av säd. Nu en välhållen och vacker byggnad som utgör en fin del i gårdsbilden.

  Areal

  Taxerad areal 14,45 ha

  Stödrätter

  Tolv (12) av säljaren ägda stödrätter följer med fastigheten till köparen i försäljningen.

  Åker och bete

  All mark är fri för köparen att bruka vid tillträdet.

  Taxeringsvärde

  Fastigheten har efter fastighetsreglering ännu inte åsatts något nytt taxeringsvärde.

  Jakt

  Jakten är fri för köparen 1 juli 2022.

  Fiber

  Fastigheten har fiber indraget och medlemsskap i Fotskälsfiber ekonomisk förening. Köparen övertar de rättigheter och skyldigheter som följer med medlemskapet vid tillträde av fastigheten.

  Energideklaration

  Energideklaration har upprättats i juli 2021 av Emma Gustafsson, Independia Analys AB, Fastighetens energivärde E.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning mm - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya befintlig väg. - Väg

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Optokabel - Tele

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Kraftledning mm

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Kraftledning

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Kraftledning

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett med post eller mail och vara fastighetsmäklaren tillhanda senast 2021-09-21 (stäm alltid av att ditt bud med mail eller post kommit fram, ring fastighetsmäklaren eller be om svar i mail)

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Det innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.

  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).

  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruks- och skogsmark.

  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erläggs av köparen.

  5. Avkastning uppbärs fram till tillträdesdagen av säljaren.

  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erläggs kontant på tillträdesdagen.

  7. Köparen inträder vid tillträde i de samfälligheter, gemensamhetsanläggningar och eventuella övriga föreningar som följer fastigheten, med de rättigheter och förpliktelser som finns i föreningarna.

  8. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.

  9. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.

  10. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR se vår hemsida. skogsbyran.com

  11. Kontakta mäklaren för kostnadskalkyl och ytterligare information, Var vänlig respektera säljarnas önskemål om att kontakta mäklaren för visning.

Visningar

 • Måndag 20 sep

Fakta

Pris
3 700 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
MARK VILG 2:2
Adress
Vilg Nilsagården, Vilg
Ort
Fotskäl
Areal
14.4 ha

Ansvarig Mäklare

Reg. fastighetsmäklare / jurist


Helena Rowell
Helena Rowell

Reg. fastighetsmäklare / jurist


Vår jurist med mångårig erfarenhet från bank och familjejuridikens känsliga och kunskapskrävande värld. Började på Skogsbyrån våren 2012 och strax därefter utbildade hon sig till fastighetsmäklare vid Högskolan i Halmstad. Helena är en ovärderlig källa av kunskap och vänlighet här på företaget. När hon inte är här på jobbet så är hon hemma på gården i Dannike och tar hand om familj och djur.


Dokument & Länkar

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Handler : Shared memory (Memcache)
Cache hits : 0 [N/A]
Cache misses : 0 [N/A]
Cache total : 0
Url added to cache : 0Misses list