Skogsliv

Skogsliv

Skogen betyder olika saker för människor. En del gillar jakt, en del gillar promenader, några söker stillheten eller så är det skogsbruket och möjligheten till förädling som fångar intresset. Oavsett vad som får våra känslor att slå an så är skogen något som många av oss kan förhålla sig till.

I Sjuhäradsbygden med omnejd finns det stora arealer skogsmark och det finns en stark tradition av att äga och bruka skog. Det aktiva skogsbruket är väl det område som man mest förknippar med skogsägandet. Här finns förutom möjligheten till eget arbete också möjligheten till en inkomst och till att få sin investering att växa. En välskött skog med ett tydligt mål och bra fördelning ger långsiktigt en bättre ekonomisk avkastning.

För den som gillar jakt och viltvård är möjligheten att förfoga över egna intressen en stor del i skogsägandet. Om jakträtten är fri på fastigheten är den därför mer attraktiv vid en försäljning.

De som tycker om att vara ute i skog och mark uppskattar fina stigar, stenmurar, vackra pelarsalar och små ängar. Att vistas i skog är sedan länge känt bra för både kropp och själ. En vacker och välskött skog med dessa värden kan göra under för humöret och välmåendet.

Oavsett vilka dina skäl är att äga din egen skog så finns vi på Skogsbyrån Sjuhärad redo att hjälpa dig. Välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!