Sjöbacken 1

Gård med sjöläge i Olsfors - 5,7 ha

Välkommen till gårdsidyllen Sjöbacken! Här har vi gården som uppfyller våra drömmar om lantligt boende med sjöläge och möjlighet till odling, hobbyskogsbruk, fiske och rekreation i en härlig mix. Egen strand med badplats och brygga. Genomgående mycket välhållna byggnader. 45 min från Göteborgs centrum.

 • Ekonomi
  Pris
  6 300 000 kr (Utgångspris)

  Kostnader bostad
  (SEK / år)
  Vatten/avlopp
  2 284 kr
  Sophämtning
  3 504 kr
  Väg
  1 100 kr

  Fiberbredband

  5 028 kr

  Hushållsel (med avdrag för elstöd, 3.600 kr)

  16 091 kr

  Försäkring villa + ladugård

  4 936 kr
  Totalt
  32 943 kr

  Taxeringsår
  2023
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Pantbrev
  2st inteckningar på totalt 675 000 kr
 • Byggnader
  Bostadshus

  Bostadshus "Onsalavillan" uppfört år 1989 i 1 plan utan källare. Krypgrund. Boytan uppgår till 147 m², biytan 12 m² (uppgifter från fastighetstaxeringen). Träregelstomme. Väggar beklädda med lockpanel i trä och tak med betongpannor. Fyrglasfönster isoler med lås. Mekansisk frånluftsventilation. Fönstermarkis i väster. Uppvärmning genom vedpanna. Avlopp trekammarbrunn med infiltration från 2013. Vatten från djupborrad brunn, 65 meter. Filter installerat p.g.a. järnhaltigt vatten. Uteplatser i två väderstreck. Fiberanslutet.

  Bottenvåning Entré med hall. Stort vardagsrum med parkettgolv. Kök med vitmålad skåpsinredning. Induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, diskmaskin, kyl- och frysskåp. Tre sovrum varav ett med klädkammare (vapenskåp ingår inte) och utgång till uteplats. Badrum med duschkabin, tvättställ och WC. Våtrumstapet och plastmatta. Tvättstuga med tvättbänk, tvättmaskin, torkskåp, städskåp och duschkabin. Hobbyrum med gjutet golv och garderober. Pannrum med vedpanna Jämä Focus från 1989 med ackumulatortank på 1.150 liter med inbyggd varmvattenberedare och två elpatroner. Hydrofor från 2005.

  Ladugård

  Delvis timrad ladugård med väggar av trä och tack beklätt med eternit. Inrymmer loge, oinredd stalldel med invändig takhöjd ca 2,50 meter, vedbod ränne och förrådsutrymmen.

  Jordkällare

  Överbyggd jordkällare med gjutet golv. Enkupigt lertegel på tak.

 • Fastighetsuppgifter

  Areal

  Arealuppgifter enligt skogsbruksplan. Totalt 5,7 ha fördelat på skog 2,8 ha, jordbruksmark 1,6 ha, impediment 1,1 ha, tomt och övrig mark 0,2 ha. Tillkommer vattenareal om 0,1 ha. Enligt fastighetsregistret uppgår landarealen till totalt 5,92 ha.

  Taxeringsvärden

  Taxeringsvärdet för 2023 uppgår till totalt 2.920.000 kr fördelat på tomt 656.000 kr, bostad 1.795.000 kr, skog 422.000 kr och betesmark 47.000 kr.

  Åker- och betesmark

  Det finns totalt 1,6 ha åker- och betesmark som ligger i direkt anslutning till byggnaderna. Markerna är inte upplåtna utan brukningsrätten tillfaller köparen på tillträdesdagen.

  Skog

  Den produktiva skogsmarken uppgår enligt nyupprättad skogsbruksplan av Skogspartner till 2,8 ha med ett virkesförråd på totalt 676 m³sk, varav 590 m³sk är slutavverkningsbar skog (S1, S2) och 86 m³sk gallringsskog (G1, G2). Trädslagsfördelning: tall 33%, gran 50%, ek 3% och övrigt löv 14%. Boniteten är beräknad till 7,0 m³sk/ha/år. Årlig tillväxt f.n. 2,5%. Läs vidare i bifogad skogsbruksplan.

  Jakt och fiske

  Jakträtten är inte upplåten utan tillfaller köparen på tillträdesdagen. Älgjakten bedrivs för närvarande på ett område omfattande ca 1.000 ha. Fastigheten saknar fiskerätt men fiskekort finns att köpa för 250 kr/år. I Gesebols sjö finns bl.a. regnbåge, ål och öring.

  Vägsamfälligheter

  Fastigheten har del i Erikslund - Geskeby vägsamfällighet. Årlig utdebitering ca 1.100 kr.

  Fiber

  Fastigheten är ansluten till optisk fiber via Open Infra. Bredband för närvarande genom Bahnhof, 100/100 Mb. Månadskostnad 419 kr.

  Överlåtelsebesiktning

  Säljaren har inför försäljningen utfört en överlåtelsebesiktning av bostadshuset genom Husinspektör´n Sjuhärad. Besiktningsmannens sammanfattning "Bostadshuset är väl underhållet och i gott skick". Kontakta mäklaren för besiktningsprotokoll.

  Skola och barnomsorg

  I Olsfors finns förskola och skola år F-6. Högstadieskola år 7-9 ligger i Bollebygd och gymnasieskola i Borås.

  Golf

  För den golfintresserade finns tillgång till 18-hålsbana på Hulta Bollebygd Golfklubb, ca 6 km från gården.

  Vägbeskrivning

  Kör gamla R40 till Olsfors. I Olsfors tätort, tag av mot Gesebol och vidare mot Geskeby. Efter ca 2 km tag av mot Sjöbacken där vår skylt visar.

  Tillträde

  Fastigheten kan tillträdas snarast eller enligt överenskommelse.

  Övrigt

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

 • Rättigheter & Belastningar

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning till förmån för Vänersborg Begonian 10.

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning, nätstation till förmån för Vänersborg Begonian 10.

  Rättigheter last

  Kanalisation fiber till förmån för Open Infra.

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt till utfartsväg till förmån för fastigheterna Bollebygds-Slätthult 1:10, 1:11, 1:12, 1:13, 1:15 och 1:16.

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt till vattenbrunn och ledningar till förmån för fastigheten Bollebygds-Slätthult 1:15 och 1:16.

 • Försäljnings­information

  Fastigheten säljs genom förfarande med skriftliga bud. Buden skall skickas till fastighetsmäklaren på bifogad budblankett eller mejl.

  1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt. Detta innebär t.ex. att säljaren kan välja bort en budgivare eller välja en av budgivarna att slutföra affären utan budgivning. Om flera bud inkommer kan säljaren välja att hålla budgivning med intressenterna.
  2. Köparen förbinder sig avstå från att i framtiden kunna föra talan mot säljaren på grund av eventuella fel och brister i fastigheten (friskrivningsklausul).
  3. Köparen upplyses om sin rättighet och skyldighet att själv undersöka fastigheten. Undersökningsplikten omfattar såväl byggnader som markanläggningar, jordbruksmark och skogsmark.
  4. Kostnader för lagfart och stämpelskatt erlägges av köparen.
  5. Avkastning uppbäres fram till tillträdesdagen av säljaren.
  6. I samband med upprättande av köpekontrakt skall köparen erlägga handpenning med 10 procent av köpeskillingen. Återstående del av köpeskillingen erlägges kontant på tillträdesdagen.
  7. Fastigheten tillträds enligt överenskommelse efter det att samtliga villkor i köpekontraktet är uppfyllda.
  8. Äganderätten till fastigheten övergår till köparen först på tillträdesdagen då full likvid erlagts mot kvitterat köpebrev.
  9. För information om Skogsbyrån Sjuhärads integritetspolicy samt GDPR, se vår hemsida skogsbyran.com.
  10. Kontakta mäklaren för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Visningsanmälan

Fakta

Pris
6 300 000 kr (Utgångspris)
Fast.betn.
BOLLEBYGD BOLLEBYGDS-SLÄTTHULT 1:7
Adress
Sjöbacken 1, Olsfors
Ort
Olsfors
Areal
5.7 ha
Boarea
147 m2
Driftskostnad
32 943 kr

Ansvarig Mäklare

Robert Persson
Robert Persson

Reg. fastighetsmäklare


Robert är veteranen på Skogsbyrån, det han inte vet är inte värt att veta. Har studerat ekonomi på Högskolan i Borås och arbetat som gårdsmäklare sen 2002. Uppvuxen på den gård i Borgstena han idag äger och bor på, då tillsammans med mamma, pappa, bröder och mjölkkor. Idag med egen familj och katter. Alltid glad och omtänksam och gör alltid det lilla extra för att kunden och sina kollegor skall ha det bra.


Dokument & Länkar

Karta

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan och välj visning.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!